גבינת ריקוטה ביתית

המצרכים:
3 ליטר חלב בקר
1 ליטר רוויון
מעט מלח

אופן ההכנה:

1. מבשלים חלב ורוויון בסיר עמוק על להבה בינונית. מוסיפים מלח ובוחשים מדי פעם, עד שהנוזלים מתחילים להתגבש למעין פירורים.

2. אוספים את פירורי הגבינה בעזרת מסננת. משאירים את הגבינה במסננת עד שמרבית הנוזלים נעלמים ונותרת גבינה מגובשת ורכה.  

ריקוטה ביתית עם צ'אטני (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
ריקוטה ביתית עם צ'אטני | צילום: בני בכר, תוצרת ישראל
צ'אטני עגבניות שרי בסגנון ים תיכוני

המצרכים:
1 בצל גדול, קצוץ
שמן זית בנדיבות
חצי כפית זרעי כוסברה
חצי כפית כמון
כף שבבי צ'ילי
כ-20 עגבניות שרי, חצויות
מעט סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל עד שהוא נעשה שקוף.

2. מוסיפים למחבת תבלינים, עגבניות וסוכר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כחצי שעה או עד שהתערובת מסמיכה והעגבניות מתרככות.

3. מצננים ומגישים עם גבינת ריקוטה ביתית.

צ'אטני עגבניות  (צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל)
צ'אטני עגבניות | צילום: צילום מסך, תוצרת ישראל
ניוקי ריקוטה

קילו גבינה ריקוטה
250 גרם פרמזן, מגוררת
מעט מלח
1 ביצה
250 גרם קמח

להגשה:
מעט שמן זית
250 גרם עלי תרד טריים

אופן ההכנה:

1. מערבבים גבינות, מלח, ביצה וקמח עד שמתקבלת עיסה אחידה. מכסים את הקערה בפלסטיק נצמד ומשהים במקרר כשעה.

2. מייצרים מהתערובת קנלים בעזרת 2 כפות. מחליקים את הקנלים לסיר עם מים רותחים ומבשלים עד שהקנלים צפים על פני המים.

3. יוצקים שמן זית למחבת ומאדים מעט עלי תרד.

5. מוציאים את הקנלים בזהירות ממי הבישול, מסננים ומניחים על מצע התרד שבמחבת. מערבבים בעדינות ומגישים מיד. 

שקדי עגל על ירקות (צילום: בני בכר, תוצרת ישראל)
שקדי עגל על ירקות | צילום: בני בכר, תוצרת ישראל
שקדי עגל וסלט ירוק

המצרכים:
חצי קילו שקדי עגל טריים
מעט שמן זית
3 גבעולי שומר קטנים, חתוכים לרוחב
מלח
פלפל שחור

להגשה:
חופן עלי תרד טריים
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי סלרי
חופן עלי שומר
3-4 צנוניות
2-3 לימונים כבושים
טחינה מוכנה

אופן ההכנה:

1. פורסים את שקדי העגל לרוחב, על מנת שיתקבלו נתחים גדולים אך שטוחים יחסית. מתבלים במלח ובפלפל.

2. משמנים מחבת פסים או פלנצ'ה וצולים את שקדים עד להשחמה, ולצדם את גבעולי השומר.

3. מסדרים את הירקות והלימון הכבוש על צלחת הגשה, מניחים את השקדים הצרובים בין הירקות, זולפים מעט טחינה ומגישים.