לשי-לי ליפא יש מתכון לפיצה ביתית נפלאה שמתאימה לכולם, וזה לא נגמר כאן: יש גם דגים צלויים, לימונדה בטעם בלתי נשכח, תירס בסגנון מקסיקני ופטנט לפנקייק חלומי
שי-לי ליפא
מתכון לחיסכון
פורסם:
פיצה משפחתית|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
הקישור הועתק
פיצה משפחתית
המצרכים:
לבצק: 1 כפית גדושה (7 גרם) שמרים טריים מפוררים 1 כפית גדושה סוכר חצי כוס (120 מ"ל) מים חמימים כוס ושליש (190 גרם) קמח רגיל 2 כפות שמן זית חצי כפית מלח
לרוטב: 2 כפות שמן זית 3 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל כחצי ס"מ 1 שן שום, קצוצה דק חצי כפית אורגנו מיובש מלח פלפל שחור גרוס
1. מכינים את הבצק:ממיסים את השמרים והסוכרבמים החמימים בתוך קערת המיקסר. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.
2. מוסיפים את שאר מצרכי הבצק ולשים כ-10 דקות, עד שמתקבל בצק רך ומעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מכינים את הרוטב: מחממים מחבת על להבה בינונית, מוסיפים את חומרי הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים 15-10 דקות תוך ערבוב מדי פעם. אם הרוטב סמיך מדי, אפשר להוסיף מעט מים.
4. מצננים את הרוטב היטב ומחממים את התנור ל-220 מעלות.
5. מרכיבים את הפיצה: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעיגול בקוטר 35 ס"מ ובעובי 3 מ"מ. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מורחים על הבצק רוטב עגבניות בשכבה אחידה ומפזרים גבינת מוצרלה ותוספות.
6. אופים בתנור החם כ-15 דקות עד שהפיצה זהובה.
תירס מקסיקני|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
המצרכים (6 מנות): 6 קלחי תירס
לרוטב: כוס יוגורט עזים כף גדושה מיונז מלח פלפל שחור גרוס
לציפוי: 50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת כפית שבבי צ'ילי
אופן ההכנה:
1. מבשלים את קלחי תירס כ-10 דקות. מכבים את הלהבה ומשאירים את הקלחים במים החמים לפחות שעה.