פאי רועים טבעוני 

המצרכים (לתבנית בגודל 20X30 ס"מ):

למלית:
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ גס
4-3 שיני שום, קצוצות גס
2 גזרים בינוניים, מגוררים גס
2 גבעולי סלרי, חתוכים לחתיכות בגודל חצי ס"מ
1 זוקיני גדול, מגורר גס
1 סלסילה (250 גרם) פטריות, קצוצות גס
2 כוסות אפונה קפואה
1 קופסה קטנה (400 גרם) עגבניות מרוסקות
1 כפית שטוחה סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה דק

לציפוי:
6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 5 ס"מ
1 כף מלח (לבישול)
2 כפות שמן זית
מעט אגוז מוסקט טרי, מגורר
מעט מלח (לתיבול)
פלפל שחור, גרוס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הציפוי: מבשלים תפוחי אדמה במי מלח עד שהם רכים מאוד. מסננים היטב.

2. מועכים את תפוחי האדמה למחית (פירה). מוסיפים שמן זית, מתבלים באגוז מוסקט, במלח ובפלפל ומערבבים.

3. מכינים את המלית: מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים 8-6 דקות. מוסיפים זוקיני, פטריות, אפונה, עגבניות מרוסקות וסוכר, מתבלים במלח ובפלפל ומבשלים 7-5 דקות נוספות. מומלץ לבחוש את תערובת הירקות מדי פעם. לקראת סוף הבישול מוסיפים פטרוזיליה ומכבים את הלהבה.

4. מעבירים את מלית הירקות לתבנית אפייה, מכסים בפירה ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-30 דקות עד שהפאי זהוב.

מאפינס בטטה וגבינה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
מאפינס בטטה וגבינה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מאפינס נימוחים מבטטה, גבינה וצ'ילי 

המצרכים (ל-14-12 מאפינס):
5 ביצים גדולות
1 כוס יוגורט עזים
2 כפות שמן זית
50 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
2 בטטות בינוניות (400 גרם), מגוררות גס
4 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
1 פלפל צ'ילי אדום, קצוץ גס
כוס וחצי (210 גרם) קמח רגיל
1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
מלח
פלפל שחור גרוס

לציפוי:
2 כפות גרעיני חמניות
2 כפות גרעיני דלעת
2 כפות שומשום או פרג 

אופן ההכנה:

1. טורפים ביצים בקערה גדולה. מוסיפים יוגורט, שמן זית, גבינה, בטטות, בצל ירוק ופלפל צ'ילי ומערבבים.

2. מערבבים קמח ואבקת אפייה בקערה נוספת.

3. יוצקים את תערובת הביצים לתערובת הקמח, מתבלים במעט מלח ופלפל ומערבבים היטב, עד שהתערובת אחידה.

4. משמנים תבנית שקעים ומחממים את התנור ל-180 מעלות. יוצקים את התערובת לשקעים (ממלאים כל שקע עד שלושה רבעים מגובהו). מפזרים מעל גרעיני חמניות ודלעת ושומשום או פרג.

5. אופים כ-25 דקות עד שהמאפינס זהובים.

טראפלס תמרים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
טראפלס תמרים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

טראפלס אגוזים ותמרים מ-5 מרכיבים

 המצרכים (לכ-25 טראפלס):
1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן
10 תמרים מיובשים מזן מג'הול, מגולענים
1 כף אבקת קקאו משובחת
חצי כפית תמצית וניל 

לציפוי:
רבע כוס אבקת קקאו משובחת או חצי כוס קוקוס טחון

אופן ההכנה:

1. מרסקים את האגוזים במעבד מזון כדקה.  

2. מוסיפים תמרים, אבקת קקאו ותמצית וניל ומעבדים כדקה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.

3. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 2 וחצי ס"מ, ומצפים באבקת קקאו או בקוקוס טחון.

* שומרים במקפיא עד שבועיים.

תערובת יבשה לעוגת יום הולדת

המצרכים (לתבנית בגודל 20X30 ס"מ):
2 כוסות (280 גרם) קמח תופח
1 כוס (200 גרם) סוכר
1 כוס אבקת שוקו
1 כף גדושה קקאו
1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל החומרים.

2. שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד חצי שנה.

3. להכנת העוגה: מוסיפים לתערובת היבשה כוס מים, כוס שמן ו-3 ביצים ובוחשים לתערובת אחידה.

4. אופים את העוגה בתבנית עגולה, בחום של 175 מעלות, כ-40 דקות. מחדירים קיסם אל מרכז העוגה. אם הקיסם יוצא כשעליו פירורים לחים - העוגה מוכנה.

שוקו פינוקים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
שוקו פינוקים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

לגזור ולשמור לימים אחרים: שוקו חם עם פינוקים

המצרכים (ל-2 מנות):
כוס וחצי (360 מ"ל) חלב
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר, קצוץ
1 כף אבקת קקאו

להגשה:
מרשמלו
אבקת קקאו

אופן ההכנה:

1. יוצקים לסיר קטן חלב ושמנת ומביאים לרתיחה.

2. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים שוקולד ואבקת קקאו ומערבבים. מבשלים תוך כדי בחישה עד שהשוקולד נמס. 

3. יוצקים לספלים, מקשטים במרשמלו, זורים אבקת קקאו ומגישים מיד.