ירכי עוף בתפוזים וצ'ילי מתוק

המצרכים ל-6 מנות:
6 ירכי עוף טריות
מלח
פלפל שחור גרוס
3 ענפי תימין

לרוטב:
רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק
רבע כוס מיץ תפוזים
2 כפות שמן זית
2 שיני שום, כתושות

להגשה:
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לעיגולים דקים

אופן ההכנה:

1. מוציאים את העוף מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2. מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית ברדיד אלומיניום ומעליו מניחים נייר אפייה.

3. מערבבים בקערית את חומרי הרוטב.

4. מניחים את העוף בתבנית, יוצקים את הרוטב, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים מעל ענפי תימין.

4. צולים בתנור החם 40 דקות. הופכים את העוף וצולים עוד כ-40 דקות עד שהעוף זהוב ומוכן.

5. מפזרים בצל ירוק ומגישים.

 

סלט תפוחי אדמה ועדשים (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סלט תפוחי אדמה ועדשים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

סלט תפוחי אדמה ועדשים

המצרכים ל-6-4 מנות:
1 כוס עדשים שחורות
1 ק"ג תפוחי אדמה קטנים
1 כף מלח
3 מלפפונים חמוצים, חתוכים לקוביות בגודל חצי ס"מ
1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
חצי כוס פטרוזיליה, קצוצה

לרוטב:
רבע כוס שמן זית
2 כפות חומץ בן יין אדום
2 כפות מיץ לימון
1 כפית גדושה חרדל דיז'ון גרגירים
1 כפית דבש
2 שיני שום, כתושות
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מבשלים את העדשים: מניחים עדשים בסיר, מכסים בשפע מים ומביאים לרתיחה. מבשלים 25-20 דקות עד שהעדשים רכות אך עדיין מוצקות. מסננים היטב.

2. מבשלים את תפוחי האדמה: מניחים תפוחי אדמה בסיר, מכסים במים בגובה 3 ס"מ מעליהם, מוסיפים את המלח ומביאים לרתיחה.

3. מבשלים כ-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים אך עדיין מוצקים. מסננים היטב.

4. מכינים את הרוטב ומרכיבים את הסלט: מערבבים בקערה גדולה את חומרי הרוטב. חוצים את תפוחי האדמה ומעבירים לקערה.

5. מוסיפים את העדשים המבושלות, המלפפונים החמוצים, הבצל והפטרוזיליה ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

מוס שוקולד משגע בקלי קלות (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
מוס שוקולד משגע בקלי קלות | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מוס שוקולד משגע

המצרכים ל-8-6 מנות:
200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
50 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
3 חלבונים
שליש כוס + כף (80 גרם) סוכר
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל אמיתית

אופן ההכנה:

1. ממיסים שוקולד וחמאה במיקרוגל או על אמבט מים חמים (בן מארי) ומערבבים לתערובת חלקה ואחידה.

2. מקציפים במיקסר חלבונים וסוכר לקצף יציב אך לא נוקשה ומקפלים בעדינות לתערובת השוקולד.

3. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה ותמצית וניל לקצפת רכה (לא נוקשה) ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לכלי הגשה מרכזי או לכלים אישיים.

4. מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

תה דיטוקס (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
תה דיטוקס | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

תה דיטוקס

המצרכים ל-2 מנות:
2 כוסות מים רותחים
1 ליים, פרוס לפרוסות בעובי חצי ס"מ
3 ס"מ ג'ינג'ר, פרוס דק
2 גבעולי נענע
2 כפיות סירופ מייפל

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בקנקן ומגישים.

אגסים בוודקה ווניל

המצרכים:
12 אגסים בינוניים, קלופים (משאירים את הגבעול)
1 בקבוק (750 מ"ל) יין לבן
3 כוסות (720 מ"ל) מים
3 כוסות (600 גרם) סוכר
1 בקבוק (ליטר) וודקה
2 מקלות וניל חצויים לשניים

אופן ההכנה:

1. יוצקים לסיר בינוני יין ומים, מוסיפים סוכר ומבשלים תוך כדי בחישה עד שהסוכר נמס.

2. מוסיפים את האגסים ומקפידים שיהיו מכוסים בנוזל. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עד שהאגסים רכים, אך לא מדי.

3. מסננים את האגסים ומעבירים לצנצנת. מוסיפים את מקלות הווניל ויוצקים את הוודקה.

4. שומרים מחוץ למקרר עד שבועיים.