פרנץ׳ טוסט אלביס סטייל

המצרכים (ל-4 מנות):
חלה
חצי כוס חמאת בוטנים
2 בננות בשלות, פרוסות לעיגולים בעובי חצי ס"מ

לציפוי:
3 ביצים גדולות
2 בננות בשלות
2 כפות סוכר

לטיגון:
מעט חמאה

להגשה:
סוכר

אופן ההכנה:

1. פורסים את החלה לפרוסות בעובי 2 ס"מ. מורחים מחצית מהפרוסות בחמאת בוטנים ומסדרים עיגולי בננה. מכסים את הפרוסות המרוחות בפרוסות שאינן מרוחות, כמו שמכינים כריכים.

2. מערבלים את כל מרכיבי הציפוי בבלנדר ויוצקים לקערה. טובלים את הכריכים בציפוי כ-2 דקות מכל צד, כדי שיספגו את הנוזלים.

3. ממיסים חמאה במחבת בינונית ומטגנים את הכריכים המצופים על להבה בינונית, 3-2 דקות מכל צד, עד שהם זהובים.

4. מפזרים סוכר ומגישים.

טאקו ויאטנמי
טאקו ויאטנמי | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
טאקו עדשים וייטנאמי

המצרכים (ל-8 מנות):
1 כוס עדשים שחורות
2 כפות שמן חמניות או תירס
2 שיני שום, קצוצות דק
2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
חצי פלפל צ'ילי אדום, קצוץ דק
2 בצלי שאלוט, קצוצים דק
1 גזר בינוני, חתוך לקוביות בגודל כחצי ס"מ
2 גבעולי בצל ירוק, פרוסים דק
2 כפות רוטב סויה
1 כף רוטב דגים

להגשה:
8 טורטיות קטנות
1 אבוקדו בינוני, קלוף
2 כפות מיץ ליים או לימון
מלח
2 צנוניות, פרוסות דק
1 גבעול בצל ירוק, פרוס דק
חצי כוס עלי כוסברה טרייה
2 לימונים, חתוכים לרבעים

אופן ההכנה:

1. מכינים את המלית: שמים את העדשים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות עד שהן רכות אך עדיין מוצקות. מסננים היטב.

2. מטגנים במחבת גדולה את השום, הג'ינג'ר והצ'ילי כחצי דקה. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים בצל וגזר ומאדים 3-2 דקות תוך כדי בחישה עד שהירקות רכים. מוסיפים את העדשים המבושלות, הבצל הירוק, רוטב הסויה ורוטב הדגים ומקפיצים עוד כדקה. 

3. מניחים 3 כפות מהמלית על כל טורטייה.

4. מועכים במזלג את בשר האבוקדו ומתבלים במיץ לימון ומעט מלח. מניחים כף אבוקדו על תערובת העדשים, מקשטים בצנוניות, בבצל ירוק ובכוסברה ומגישים עם פלח לימון.

פטה טונה
פטה טונה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
פטה טונה

המצרכים (ל-8-6 מנות):
2 קופסאות טונה משומרת בשמן, מסוננות היטב
חצי שקית (100 גרם) גבינת פטה עזים, חתוכה לקוביות
חצי כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה
50 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
2 כפות מיץ לימון
1 בצל קטן, קצוץ דק
רבע כפית סוכר
מעט פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה: 

1. מערבלים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.

2. יוצקים את התערובת לכלי, משטחים ומכסים בניילון נצמד. מעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות, עד שהתערובת מתייצבת.

שייק אבטיח
שייק אבטיח | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
שייק אבטיח

המצרכים (ל-4 מנות):
4 כוסות קוביות אבטיח
1 כף סירופ מייפל
10 קוביות קרח

להגשה:
4 פלחי אבטיח קטנים

אופן ההכנה:

1. מערבלים את כל המצרכים בבלנדר, יוצקים לכוסות, מקשטים כל כוס בפלח אבטיח ומגישים.

ריבת תותים וליקר תפוזים

המצרכים:
1 סלסילה (500 גרם) תותים, חצויים ונקיים
2 כוסות (400 גרם) סוכר
רבע כוס (60 מ"ל) ליקר תפוזים

אופן ההכנה:

1. מבשלים תותים, סוכר וליקר תפוזים בסיר בינוני על להבה נמוכה תוך כדי בחישה, עד הסוכר נמס.

2. מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-35-25 דקות. כדאי לבחוש את התערובת מדי פעם, ולהסיר את הקצף שנוצר.

3. לאחר שהריבה מסמיכה מכבים את הלהבה, מצצנים ושומרים בצנצנת אטומה במקרר עד 6 חודשים.