מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.
נשבעים: שי-לי ליפא מכינה את הספרינג רולס הכי יפים בעולם
היום ב"מתכון לחיסכון": ספרינג רולס שהם לא רק יפים אלא גם טעימים למות, נאגסט תירס שיושבים בול על החום שבחוץ, עוף באננס שילדים משתגעים עליו וקוקטייל "שירלי טמפל" ללא אלכוהול. אה, ויש גם חמוצים מהירים, לנשנש על הדרך. ארוחת ערב קיצית שכל המשפחה תלקק מהצלחת
למילוי: 40 עלי נענע חביתה מ-4 ביצים, חתוכה ל-10 רצועות 20 תרמילי שעועית ירוקה, חלוטים 1 מלפפון גדול, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים 1 גזר גדול, חצוי לאורכו וחתוך לגפרורים דקים 1 פלפל אדום גדול, חתוך לרצועות דקות 1 אבוקדו, חתוך לרצועות בעובי כחצי ס"מ 10 גבעולי עירית, חתוכים לחתיכות באורך 6 ס"מ
לרוטב: שליש כוס מיץ ליים או לימון רבע כוס רוטב דגים רבע כוס רוטב סויה רבע כוס מים 1 כף גדושה סוכר חום בהיר 1 בצל שאלוט, קצוץ דק 1 שן שום, קצוצה דק חצי פלפל צ'ילי, פרוס לעיגולים דקים 1 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מכינים את הרוטב: מערבבים בקערה את כל המצרכים, עד שהסוכר נמס. משהים כ-15 דקות למיזוג טעמים.
2. מכינים את הרולים: מרטיבים מגבת ופורסים על משטח עבודה. טובלים דף אורז במים ומוציאים מיד. מניחים על המגבת הרטובה.
3. מסדרים על השליש העליון של דף האורז 4 עלי נענע, כשצידם החלק כלפי מטה (עורקים כלפי מעלה). מעל עלי הנענע מסדרים מעט ירקות, עירית ורצועת חביתה. מקפלים את צידי דף האורז פנימה ומגלגלים לגליל הדוק.
4. מגישים את הרולים עם הרוטב.
נאגטס תירס|צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
נאגטס תירס
המצרכים לכ-12 נאגטס: 3 כוסות גרגרי תירס קפואים 2 ביצים שליש כוס פירורי לחם 1 כף רוטב סויה מלח פלפל שחור גרוס
לציפוי: 1 כוס פירורי לחם רבע כפית מלח
לטיגון: שמן חמניות או תירס
אופן ההכנה:
1. מרתיחים מי מלח בסיר גדול וחולטים את גרגירי התירס כ-3 דקות עד שהם רכים. מסננים ומצננים את הגרגירים כ-10 דקות.