ריבוליטה (מרק איטלקי שהוא ארוחה שלמה)

המצרכים ׁׁ(ל-8 מנות):

שליש כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ גס
5 שיני שום, קצוצות גס
2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 גבעולי סלרי, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
4 עגבניות בינוניות, חתוכות לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 כוס פטרוזיליה, קצוצה גס
2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (הכי נוח להשתמש בשעועית קפואה מבושלת)
2 ליטר מים מינרליים או מסוננים
2 כוסות עלי תרד או קייל טריים, קצוצים גס
1 ג'בטה בת יומיים, חתוכה גס
מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה:
שמן זית

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר גדול על להבה נמוכה-בינונית. מוסיפים שמן זית, בצל, שום, גזר וסלרי ומאדים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהירקות רכים.

2. מוסיפים עגבניות ופטרוזיליה ומאדים כ-3 דקות עד שהעגבניות מתחילות להתרכך.

3. מוסיפים תפוחי אדמה, שעועית ומים, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 25-20 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

4. מוסיפים תרד, לחם, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים ומסירים מהלהבה. טועמים ומתקנים תיבול.

5. יוצקים לקערות, מזלפים מעט שמן זית ומגישים.

לגיוון: מחליפים את השעועית בגרגירי חומוס מבושלים באותה כמות.

פסוליה, תבשיל בשר ושעועית (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
פסוליה, תבשיל בשר ושעועית | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פסוליה (תבשיל בשר ושעועית)

המצרכים (ל-6-4 מנות):

1 ק"ג בשר בקר טרי (שריר או כתף), חתוך לקוביות בגודל 5 ס"מ
מלח
פלפל שחור גרוס
רבע כוס שמן זית
1 בצל גדול, קצוץ גס
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כוסות מים מינרליים או מסוננים
1 כפית סוכר
1 כפית גדושה פפריקה מתוקה
600 גרם שעועית ירוקה טרייה, ללא העוקץ

אופן ההכנה:

1. מוציאים את הבשר מהמקרר כשעה לפני ההכנה.

2. מתבלים את הבשר במלח ופלפל.

3. מחממים סיר גדול על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית ואת הבשר ומטגנים כ-4-3 דקות מכל צד עד שהבשר שחום. מוציאים את הבשר לצלחת.

4. מכינים את הרוטב: מוסיפים בצל לסיר ומטגנים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל זהוב.

5. מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים וסוכר, מתבלים בפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.

6. מבשלים את הבשר והשעועית ברוטב: מחזירים לסיר את הבשר המטוגן והנוזלים שניגרו ממנו ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים שעתיים.

7. מוסיפים שעועית ומביאים שוב לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים עוד כ-50-40 דקות עד שהבשר רך מאוד.

8. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים עם אורז.

עוגית שוקולד צ'יפס ענקית (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
עוגית שוקולד צ'יפס ענקית | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית

המצרכים (לתבנית קפיצית בקוטר 28 ס"מ):

1 וחצי כוסות (210 גרם) קמח רגיל
150 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
שליש כוס (70 גרם) סוכר לבן
שליש כוס דחוסה (100 גרם) סוכר חום כהה
1 כפית תמצית וניל אמיתית
חצי כפית אבקת אפייה
מעט מלח
1 ביצה גדולה
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1.מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה במהירות נמוכה את כל החומרים למעט השוקולד צ'יפס עד לקבלת תערובת אחידה ודביקה.

3. מוסיפים את פתיתי השוקולד צ'יפס ומערבלים כמה שניות עד שהם מתפזרים בתערובת. אוספים לכדור ומשטחים בתבנית.

4. אופים בתנור החם כ-20 דקות עד שהעוגייה זהובה אך עדיין מעט רכה (העוגייה מתקשה בקירור). מצננים היטב.

5. לפני ההגשה פורסים למשולשים ומפזרים אבקת סוכר. שומרים מכוסה מחוץ למקרר עד שבוע.

משקה פצצת אנרגיה כתומה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
משקה פצצת אנרגיה כתומה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

פצצת אנרגיה כתומה

המצרכים (ל-4-2 מנות):

2 בננות בשלות, חתוכות לרבעים
2 כוסות קוביות פפאיה או מנגו
1 כף זרעי צ'יה
1 כף סירופ מייפל או דבש
1 וחצי כוסות חלב שקדים או מים
10 קוביות קרח

אופן ההכנה:

1. מרסקים בבלנדר את כל החומרים עד לקבלת משקה סמיך וחלק. יוצקים לכוסות ומגישים.

צ'אטני סלק

החומרים (ל-8 מנות):

2 סלקים בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
שלושת רבעי כוס חומץ בן יין אדום
שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר
2 ס"מ ג'ינג'ר, קצוץ דק
קליפה מגוררת דק מ-1 לימון
1 כף דבש
1 כפית גרגירי כוסברה
חצי עד 1 כפית שבבי צ'ילי (לפי הטעם)
חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מערבבים בסיר בינוני את כל החומרים ומביאים לרתיחה.

2. מבשלים 60-50 דקות ללא כיסוי על להבה נמוכה-בינונית תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלק רך והנוזלים הסמיכו והצטמצמו. מצננים היטב.

3. שומרים בצנצנת אטומה במקרר עד שבוע.