זיטי איטלקי אפוי 

המצרכים (לתבנית בגודל 25*35 ס"מ):
500 גרם פסטה פנה
רבע כוס שמן זית
2 קופסאות (800 גרם) עגבניות מרוסקות
1 קופסה (300 גרם) ריקוטה פרסקה
2 שקיות (600 גרם) מוצרלה, מגוררת
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס

להגשה:
8 עלי בזיליקום, קצוצים גס

אופן ההכנה:

1. מביאים לרתיחה מי מלח בסיר גדול. מוסיפים פסטה ומבשלים לדרגת אל דנטה. מסננים היטב.

2. מחממים תנור על גריל ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

3. מעבירים את הפסטה המסוננת לקערה גדולה. יוצקים שמן זית ומערבבים.

4. בקערה אחרת מערבבים עגבניות, ריקוטה ושקית ושליש של מוצרלה (את שאר המוצרלה שומרים לציפוי). מוסיפים מלח ופלפל.

5. מאחדים את הפסטה עם תערובת הגבינות, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים. יוצקים לתבנית משומנת ומפזרים מעל את שארית המוצרלה.

6. אופים בחלקו העליון של התנור (על מצב גריל) 10-8 דקות עד שהמאפה זהוב. מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

בורקס חצילים וגבינות משפחתי של שי-לי ליפא (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
בורקס חצילים וגבינות משפחתי של שי-לי ליפא | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
בורקס חצילים וגבינות משפחתי

המצרכים (ל-2 בורקס גדולים):
ק"ג בצק עלים, מופשר

למלית:
2 כוסות חציל, אפוי או קלוי, ללא קליפה (אפשר להשתמש במוצר מוכן, ללא תיבול)
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%
קליפה מגוררת מחצי לימון
200 גרם קשקבל, מגוררת גס
1 ביצה
2 שיני שום, כתושות
מעט מלח
מעט פלפל שחור גרוס

לציפוי:
ביצה טרופה, בתוספת מעט מלח
שומשום

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

2. מערבבים בקערה את חומרי המלית.

3. פורשים בצק עלים על משטח עבודה וחוצים אותו לשניים. מרדדים כל חצי לעלה בעובי 3 מ"מ. מניחים חצי מהמלית בחלק התחתון של כל אחד מחלקי הבצק, לאורך הצלע הארוכה של המלבן. מקפלים את הקצוות כלפי פנים ומגלגלים. מותחים קצת את הרולדה כדי להאריך את הבורקס ומניחים על תבנית האפייה כשהתפר כלפי מטה.

4. חורצים חריצים בבצק, מברישים בביצה ומפזרים שומשום. אופים כ-30 דקות עד שהבורקס זהוב מאוד.

חמאה בטעמים  (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
חמאה בטעמים | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
חמאה בטעמים

המצרכים
לחמאת צ'ילי-תפוז:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קליפה מגוררת מתפוז אחד
2 כפות מיץ תפוזים
1 כפית שבבי צ'ילי
חצי כפית מלח

לחמאת עשבי תיבול ושום:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
שלושת רבעי כוס עשבי תיבול, קצוצים דק
2 שיני שום, כתושות
חצי כפית מלח

 

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה את כל המצרכים לחמאה שרוצים להכין.

2. מניחים נייר אפייה על יריעת רדיד אלומיניום. מורחים את תערובת החמאה על נייר האפייה, עוטפים ומגלגלים למעין נקניק.

3. מעבירים למקרר ל-6 שעות לפחות.

* ניתן לשמור את החמאה במקרר כשבוע.

קראנץ שוקולד, גבינה וקוקוס של שי-לי ליפא (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
קראנץ שוקולד, גבינה וקוקוס של שי-לי ליפא | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
קראנץ שוקולד, גבינה וקוקוס

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

לבצק:
25 גרם שמרים, מפוררים
חצי כוס סוכר
שני שליש כוס חלב, חמים
חצי ק"ג קמח רגיל
2 ביצים
חצי כפית מלח
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

למילוי:
200 גרם שוקולד מריר (70 אחוז מוצקי קקאו), בקוביות
חצי כוס סוכר
1 קופסה (250 גרם) ריקוטה 5%
50 גרם קוקוס, טחון

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק: ממיסים שמרים וסוכר בחלב בקערת מיקסר עם וו לישה. משהים כ-10 דקות עד שהתערובת תוססת.

2. מוסיפים את שאר המצרכים ולשים כ-10 דקות עד לקבלת בצק רך ודביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת. עוטפים את שולי הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.

3. מכינים את המלית: ממיסים שוקולד במיקרוגל או על בן מארי. מוסיפים סוכר, ריקוטה וקוקוס ומערבבים לתערובת אחידה וחלקה.

4. מחלקים את הבצק לשניים. מרדדים כל חלק לעלה מלבני בעובי כחצי ס"מ. מורחים מחצית מהמלית על כל עלה ומגלגלים לרולדה. חוצים כל רולדה לאורכה כך שמתקבלות 2 רצועות ארוכות. מניחים את שתי הרצועות אחת על השנייה בצורת איקס וקולעים לצמה. מעבירים את המאפים הקלועים לתבניות אינגליש קייק משומנות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות.

5. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-35 דקות, עד שהעוגות זהובות מאוד.

סנגריה לשבועות (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
סנגריה לשבועות | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון
סנגריה משפחתית וירג'ין 

המצרכים:
2 כוסות מיץ תפוחים
2 כוסות מיץ תפוזים
2 כוסות ספרייט
1 תפוח עץ בינוני מסוג פינק ליידי, חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
1 תפוז בינוני, פרוס לפרוסות בעובי 1 ס"מ
1 כוס פטל קפוא
1 כוס קוביות קרח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים בקנקן ומגישים.