טאקו עוף

המצרכים ל-8 מנות:
8 טורטיות

לעוף:
4 חזות עוף, פרוסים לשניצל
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון
קליפה מגוררת דק מחצי לימון
רבע כפית סוכר
מלח
פלפל שחור גרוס

לתוספת הבצל הסגול:
1 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
2 כפות שמן זית
1 כף מיץ לימון
חצי  כפית מלח
חצי כפית סוכר

לממרח האבוקדו:
1 אבוקדו בינוני, בשל
2 כפות מיץ לימון
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה:

1. מערבבים בקערה שמן זית, מיץ לימון, קליפת לימון מגוררת וסוכר ומתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את חזה העוף ומערבבים. משהים כ-20 דקות. 

2. מכינים את הבצל: מערבבים בקערה בצל סגול, שמן זית, מיץ לימון, מלח וסוכר. משהים 20-15 דקות עד שהבצל רך ומאבד מחריפותו.

3. מכינים את האבוקדו: מועכים בקערה את האבוקדו בעזרת מזלג, מוסיפים מיץ לימון ומלח ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.

4. מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מניחים את העוף ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד שהוא זהוב ומוכן. פורסים לרצועות בעובי 2 ס"מ.

5. מורחים על כל טורטייה ממרח אבוקדו, מניחים רצועות חזה עוף, מפזרים מעל בצל סגול ומגלגלים.

  

מרק כרישה ותפוח אדמה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
מרק כרישה ותפוח אדמה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

מרק קרם תפוחי אדמה וכרישה

המצרכים ל-6-4 מנות:
רבע כוס שמן זית
2 גבעולי כרישה, פרוסים בעובי חצי ס"מ
6-4 שיני שום, קצוצות דק
6 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ
1 ליטר מים
מלח
פלפל שחור גרוס 

להגשה:
שליש כוס עירית קצוצה דק

אופן ההכנה:

1. מחממים סיר בינוני על להבה בינונית. מוסיפים שמן זית, כרישה ושום ומאדים 8-6 דקות. בוחשים מדי פעם וממשיכים לבשל עד שהכרישה והשום רכים.

2. מוסיפים תפוחי אדמה ומים, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 30-25 דקות עד שתפוחי האדמה רכים.

3. טוחנים את המרק במעבד מזון או בבלנדר. טועמים ומתקנים את התיבול במידת הצורך. מקשטים בעירית ומגישים.

לאסי נקטרינה (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
לאסי נקטרינה | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

לאסי נקטרינה

המצרכים ל-2 מנות:
3 נקטרינות בינוניות בשלות, חתוכות לקוביות
1 כוס יוגורט עיזים
חצי כוס חלב
1 כף גדושה דבש
חצי כפית מי ורדים
10 קוביות קרח

 אופן ההכנה:

 1. מערבלים את כל המצרכים בבלנדר לתערובת אחידה וחלקה. יוצקים לכוסות ומגישים.

עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס (צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון)
עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס | צילום: אפיק גבאי, מתכון לחיסכון

עוגת קוקוס, תפוז ושוקולד צ'יפס

המצרכים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
5 ביצים
קליפה מגוררת דק מ-1 תפוז
חצי כוס (120 מ"ל) שמן חמניות או תירס
חצי כוס (120 מ"ל) מיץ תפוזים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות (200 גרם) שקדים טחונים
כוס ושליש (100 גרם) קוקוס טחון
חצי כוס (100 גרם) סוכר
שלושת רבעי כוס שוקולד צ'יפס

להגשה:
אבקת סוכר

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אפייה.

2. טורפים את הביצים בקערה גדולה. מוסיפים קליפת תפוז מגוררת, שמן, מיץ תפוזים ותמצית וניל ומערבבים.

3. מוסיפים שקדים טחונים, קוקוס וסוכר ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים שוקולד צ'יפס ומערבבים קלות, כדי לפזר אותם בתערובת. יוצקים לתבנית ומחליקים.

4. אופים בתנור חם במשך כ-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

5. מוציאים את העוגה מהתנור ומצננים היטב. זורים אבקת סוכר ומגישים.

* שומרים את העוגה מכוסה במקרר עד 4 ימים.

חמאת בוטנים ביתית

המצרכים לכוס חמאת בוטנים:
2 כוסות בוטנים טבעיים, עם הקליפה (לא קלויים)
1 כף גדושה סילאן
1 כף שמן חמניות או תירס
רבע כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. מפזרים את הבוטנים בתבנית וקולים בתנור החם 12-10 דקות עד שהבוטנים זהובים. מצננים היטב.

2. מקלפים את הבוטנים ומעבירים למעבד מזון. מערבלים את הבוטנים הקלויים עד שמתקבלת אבקה. מוסיפים את שאר המצרכים וממשיכים לערבל כ-2 דקות עד לקבלת ממרח אחיד וחלק. אפשר להוסיף 1-2 כפות מים אם נדמה כי הממרח סמיך מדי.

* שומרים בצנצנת אטומה מחוץ למקרר עד שבוע.