פאי שוקולד מריר

המצרכים (לתבנית 26 ס"מ):

1 חבילת שעועית לבנה

לקלתית:
150 גרם חמאה הולנדית קרה, חתוכה לקוביות
כוס ושלושת רבעי קמח
3 כפות סוכר לבן                    
חלמון

למלית:
200 גרם שוקולד מריר שוויצרי
50 גרם חמאה הולנדית
1 מכל שמנת מתוקה
2 ביצים

לציפוי:
1 מכל שמנת מתוקה
200 גרם שוקולד מריר שוויצרי
1 קפסולת קפה פרימיום

>> יש לכם טיפ שווה במיוחד? ספרו לנו עליו, ותוכלו לזכות בפרס שווה

אופן ההכנה:

1. לקלתית: מכניסים את כל מרכיבי הקלתית למעבד מזון ומעבדים בפולסים עד לקבלת מרקם אחיד יחסית.

2. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומכדררים מבלי לעבד אותו יותר מדי, עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל-20 דקות.

3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח ומעבירים בזהירות לתבנית פאי בקוטר 26. מהדקים את הדפנות.

4. מניחים על הקלתית נייר אפייה, מפזרים עליו את השעועית ומקפיאים למשך 10 דקות. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

5. מעבירים את התבנית ישירות לאפייה למשך 12 דקות.

6. למלית: ממיסים בסיר את החמאה והשוקולד תוך כדי ערבוב במטרפה. ממשיכים לטרוף ומוסיפים את השמנת המתוקה. מוסיפים את הביצים וממשיכים לטרוף עד לקבלת ממרח אחיד.

7. שופכים את המלית על הקלתית ואופים 20 דקות בחום של 160 מעלות. מוציאים ומצננים.

8. לציפוי: מחממים במיקרוגל את השמנת המתוקה ואת השוקולד המריר עד שהשוקולד נמס.

9. מוסיפים אספרסו מקפסולת הקפה, מערבבים ומחממים שוב במיקרוגל.

10. שופכים את הציפוי על הפאי ומצננים.

* הצעת הגשה: לפזר מעל הפאי מעט מלח אטלנטי.


סטייק ברוטב יין אדום ובלסמי

המצרכים:

2 סטייקים אנטרקוט, 300 גרם כל אחד
3 כפות שמן זית
1 בצל סגול, חתוך לרצועות
חצי כוס חמוציות מיובשות ממותקות
חצי כוס יין אדום (מומלץ קברנה סובניון)
חצי כפית ג'ינג'ר קצוץ
2 כפות בלסמי

לתערובת התבלינים:
1 כף זרעי כוסברה כתושים
1 כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית מלח בישול גס
1 כפית בהרט 

אופן ההכנה:

1. מערבבים את התבלינים היבשים ומדביקים בעזרת הידיים לסטייקים מכל הצדדים.

2. מחממים כף שמן במחבת רחבה, וכשהמחבת חמה מניחים את הסטייקים. אחרי 4 דקות הופכים את הסטייקים, ומטגנים עוד 3 דקות מהצד השני. מוציאים לצלחת.

3. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן ואת רצועות הבצל הסגול ומטגנים עד שהבצל מתרכך.

4. מוסיפים את שאר המרכיבים. כאשר הרוטב מתחיל לבעבע מוסיפים את הסטייקים ל-2 דקות, הופכים לצד השני לעוד כדקה ומגישים.

 

לחמניות באן מאודות עם פילה בורי קריספי

המצרכים (5 מנות):

לבאן:
3 וחצי כוסות קמח
3 כפות סוכר לבן
1 כף שמרים
1 כף אבקת אפייה
רבע כוס שמן קנולה לא מזוכך
חצי כפית מלח בישול גס
1 כף חומץ
כוס ורבע מים חמימים

לדג:
2 חתיכות פילה בורי טרי, חתוכות לרבעים
5 כפות שמן קנולה לא מזוכך

לרוטב:
4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
1 כפית שום גבישי
3 כפות רוטב סויה
חצי כפית מלח בישול גס
1 כף חמאת בוטנים עם שברי בוטנים
רבע כוס מים
חצי כפית פלפל שחור גרוס

להגשה:
1 כוס כוסברה קצוצה

אופן ההכנה:

1. לבאן: מערבבים בקערה גדולה את הקמח, הסוכר, השמרים ואבקת האפייה. יוצרים גומה ומוסיפים פנימה את השמן, המלח, החומץ והמים. לשים היטב עד לקבלת בצק רך ואחיד.

2. מעבירים לקערה משומנת קלות, עוטפים בניילון ומניחים במקום חמים להתפחה של שעתיים לפחות.

3. לאחר שעתיים לשים שוב את הבצק ומחלקים לכדורים עגולים.

4. חותכים נייר אפייה לריבועים ומניחים על כל ריבוע כדור בצק. מתפיחים התפחה קצרה של עד 10 דקות ובזמן הזה מכינים את סיר האידוי.

5. מרתיחים מים בסיר אידוי וכשהמים מבעבעים מנמיכים את האש.

6. מניחים בסיר האידוי כמה לחמניות בכל פעם (יחד עם ריבוע נייר האפייה שמתחת).

7. מכסים את סיר האידוי ומאדים את הלחמניות בין 10 ל-12 דקות.

8. מוציאים את הלחמניות מהסיר ומעבירים לצינון על נייר אפייה.

9. לדג ולרוטב: מחממים את השמן במחבת. חורצים כמה חריצים בפילה ומטגנים משני הצדדים עד שמתקבל מרקם קריספי (מתחילים בצד של העור).

10. מוציאים את הדג ומכניסים למחבת את מרכיבי הרוטב. מערבבים ומסירים מהאש.

11. פורסים לחמניית באן (לא לכל אורכה), מורחים מן הרוטב, מכניסים את פילה הדג, מפזרים כוסברה טרייה ומגישים. 

 

דניס בתנור עם קרם לימונים ושומר

מצרכים (3 מנות):
2 דגי דניס שלמים
1 לימון, פרוס
3 יחידות שומר, חתוכים לרבעים
1 סלסלת עגבניות שרי אדומות
2 פלפלים ירוקים חריפים, חתוכים לאורך
3 שיני שום, פרוסות
רבע כוס שמן זית
מעט מלח בישול גס 

לקרם הלימון:
2 לימונים, חתוכים לקוביות גדולות (ללא החרצנים)
4 כפות שמן זית
2 גבעולי תימין, רק העלים
1 כפית שטוחה של מלח שולחן דק
חצי כפית פלפל שחור גרוס
רבע כוס מים
1 כף דבש עם מזון מלכות

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מבשלים את כל מרכיבי קרם הלימון יחדיו למשך 15 דקות.

2. בעזרת בלנדר מוט טוחנים את המרכיבים המבושלים לקרם חלק.

3. יוצרים 2-3 חריצים בכל אחד מהדגים.

4. מחלקים את הקרם לשני חצאיים.

5. מניחים בצד מחצית מן הקרם.

6. מניחים את הדגים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

7. ממלאים את הדגים בחלק ממחצית קרם הלימון ומוסיפים פרוסת לימון.

8. מוסיפים את השומר, עגבניות השרי, הפלפל החריף ושיני השום.

9. מתבלים בשמן זית, ובמלח הגס ועוטפים את הדגים ביתרת מחצית קרם הלימון.

10. אופים כ-30 דקות בחום של 200 מעלות ומגישים לצד חציו השני של קרם הלימון.