כמו עננים: כך תכינו את הקוסקוס של רינה מצליח
להיות הזוג הראשון שמבשל ב"המטבח המנצח VIP" זה אף פעם לא פשוט, אבל רינה ומיתר מצליח הצליחו להרשים עם ארוחה בניחוח טוניסאי. מעל כולן הייתה מנת הדגל של רינה, ה"קוסקוס רויאל", שעבר אידוי לא רק פעם אחת ואפילו לא פעמיים, אלא שלוש פעמים. כך תכינו אותו ואת שאר המנות של העיתונאית ואחייניתה

בנטאז' עם סלט לימונים
המרכיבים (10 מנות):
8 תפוחי אדמה, קלופים
4 ביצים
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ
שמן קנולה, לטיגון
500 גרם בשר בקר טחון
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
פלפל שחור
מלח
3 כפות קמח
ביצה טרופה, לטיגון
שמן קנולה לטיגון חצי עמוק
לסלט:
4 לימונים עם קליפה דקה, חתוכים לקוביות קטנות (עם הקליפה)
2 מקלות סלרי, חתוכים לקוביות קטנות
מלח
שמן זית
להגשה:
פלפל ירוק/אדום חריף, פרוס

אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה במים עד לריכוך, 20-25 דקות.
- מבשלים 4 מהביצים 10 דקות במים רותחים, מקררים וקולפים.
- מטגנים את הבצל הקצוץ בשמן קנולה כ-5 דקות.
- מוסיפים את הבשר, הפטרוזיליה ופלפל שחור. מתבלים במלח ומטגנים את הבשר עד להשחמה, כרבע שעה. מעבירים לקערה.
- מועכים את תפוחי האדמה במועך פירה, מתבלים במלח ומוסיפים את הקמח. מערבבים היטב עד לאיחוד.
- פותחים בכף היד שכבה של תפוח אדמה, ממלאים בתערובת הבשר טחון וברבע ביצה קשה וסוגרים. ממשיכים כך עם כל הכמות.
- מחממים שמן לטיגון חצי עמוק במחבת על להבה בינונית (השמן צריך להגיע בערך עד אמצע הגובה של הקציצות).
- טורפים ביצה בקערה, טובלים את קציצות תפוחי האדמה היטב ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה. מוציאים לרשת או לצלחת עם נייר סופג.
- הסלט: מערבבים את הלימונים עם הסלרי ומתבלים במלח ובמעט שמן זית.
- מעבירים את קציצות הבנטאז' לצלחת, יוצרים חתכים עדינים לרוחב הקציצה ומעמיסים עליה מהסלט.
קוסקוס דגים
המרכיבים (10 מנות):
לקוסקוס:
500 גרם סולת לקוסקוס דק
1כפית מלח
2כפות שמן זית
סיר עם מים לאידוי
לדג:
1 ק"ג פילה דג לבן (לוקוס, מוסר, בורי, דניס)
לרוטב:
רבע כוס שמן זית איכותי
1 בצל גדול, קצוץ דק
4 שיני שום, כתושות
כפית כמון
חצי כפית כורכום
4 גזרים, קלופים חתוכים לאורך
4 קישואים, חתוכים לאורך
2 תפוחי אדמה, חצויים
3 שומרים
חצי דלעת, חתוכה לקוביות
1 פלפל חריף ירוק, קצוץ
מלח
פלפל שחור
לקציצות:
500 גרם דג לבן טחון
1 ביצה
חצי צרור פטרוזיליה, קצוץ
1 בצל לבן, קלוף וקצוץ קטן קטן
מלח
1 כף פלפל שחור
שמן קנולה לטיגון

אופן ההכנה:
- לקוסקוס: שמים את הסולת בקערה גדולה, מוסיפים מלח ושמן ומערבבים היטב בידיים עד שכל הגרגירים מצופים בשמן. מתחילים להוסיף מים בהדרגה ותוך כדי ערבוב בידיים, עד שהסולת נעשית לחה ואחידה אך לא רטובה מדי. ממשיכים לשפשף את הסולת בין כפות הידיים או לפורר עם האצבעות כדי למנוע גושים ולשמור על גרגירים נפרדים.
- בינתיים מרתיחים מים בתחתית סיר אידוי. כשהמים רותחים, מעבירים את הסולת למסננת העליונה של הסיר (או לקוסקוסייר), ומכסים. מאפשרים לקוסקוס להתאדות במשך 25 עד 30 דקות, עד שעולים אדים דרך הסולת. כשהסולת חמה ורכה למגע, מורידים מהסיר ומחזירים לקערה.מחכים כמה דקות לצינון.
- מוסיפים מעט מים, ומערבבים שוב בידיים עד שהסולת נעשית לחה. מחזירים לאידוי לעוד כ-20 דקות. למרקם אוורירי במיוחד, חוזרים על התהליך פעם שלישית: הרטבה קלה ואידוי נוסף. בכל פעם מקפידים לשמור על גושים מופרדים.
- לאחר האידוי האחרון מניחים לקוסקוס לנוח כמה דקות, ואז מערבבים בעדינות עם מזלג או בידיים כדי לפתוח את הגרגירים.
- לרוטב: מחממים שמן בסיר רחב. מטגנים את הבצל, את השום, הכמון והכורכום כדקה, מוסיפים את הירקות ומערבבים 2-3 דקות. מכסים במים רותחים ומבשלים כ-25 דקות, עד שהירקות רכים אך לא מתפרקים.מתבלים במלח ופלפל.
- מוסיפים את פילה הדג בעדינות לסיר, ומבשלים עוד כ-10 דקות.
- לקציצות: מערבבים את מרכיבי הקציצות בקערה, ולשים כ-5 דקות. מכדררים כדורים.
- מטגנים את הקציצות משני הצדדים בשמן קנולה במחבת רחבה על אש בינונית, עד להשחמה.
- להגשה: מניחים ערימה של קוסקוס על הצלחת, עליה רוטב עם ירקות ומלמעלה פילה דג וקציצות.
עוגת שקדים ותפוזים
המרכיבים (תבנית מאפינס 12 שקעים)
כוס מיץ תפוזים
4 ביצים
כוס סוכר
חצי כוס שמן קנולה
חצי כוס קמח
כוס סולת
10 גרם אבקת אפייה
2 כפות שקדים גרוסים
2 כפות אגוזי מלך גרוסים
לסירופ:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
קליפת תפוז
2 כפות מיץ תפוזים
לקישוט:
פלחי נקטרינה
עלי נענע

אופן ההכנה:
- לעוגה: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית אפייה עם שקעים.
- מקציפים בקערה גדולה ביצים עם סוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את השמן ומיץ התפוזים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
- מוסיפים את הקמח, הסולת ואבקת האפייה ומערבבים שוב עד לקבלת מסה אחידה. מוסיפים את השקדים ואגוזי מלך ומערבבים שוב.
- מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 15-20 דקות.
- לסירופ: מבשלים את מרכיבי הסירופ בסיר קטן על אש נמוכה כ-20 דקות.
- להגשה: מניחים את העוגה על הצלחת, מזלפים סירופ ומקשטים בפלחי נקטרינה ועלי נענע.