מטבוחה סלק (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
מטבוחה סלק | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

מטבוחה סלק

מרכיבים:
8 סלקים אדומים בנוניים קלופים וחתוכים לחיוכים
4 עגבניות חלוטות וקלופות חתוכות לרבעים
10 שיני שום (בערך ראש)
פלפל ירוק חריף
שמן זית
מלח גס

אופן ההכנה: 
בסיר שטוח עם מעט שמן זית צורבים פלפל חריף ירוק אחד שבור לשלושה חלקים. 

מוסיפים את שיני השום לצליה קצרה ומיד אחריהן את העגבניות. מורידים מהאש מסדרים בשכבה אחת בתחתית המחבת ומעליה את חיוכי הסלקים. 

מוסיפים כחצי כוס מים ומעט מלח גס ומבשלים על אש קטנה עם חצי מכסה עד ריכוך מוחלט וצימצום נוזלים, כמו במטבוחה (בערך 4-5 שעות).

מורידים מהאש ומועכים בגסות עם מועך פירה. 

ניוקי סלק (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
ניוקי סלק | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

ניוקי סלק

מרכיבים:
1 ק"ג תפוחי אדמה מסוג בלו בל או דזירה (אדום)
2 סלקים
חלב
חמאה
עלי דפנה
פלפל אנגלי
מלח אטלנטי
קמח לבן
בערך 300 גר' קמח לניוקי ועוד קצת לקימוח

אופן ההכנה:
את הסלקים שוטפים וצולים בקליפתם בתנור בתוכנית גריל על טמפ' מקסימלית, על מלח גס, בערך 1-1.5 שעות, תלוי בגודל הסלק (המטרה מאחורי השיטה הזו היא למרכז את טעמו של הסלק ולהוציא ממנו כמה שיותר נוזלים שאינם טובים לבצק הניוקי).

מוציאים את ליבת הסלקים וטוחנים במעבד מזון / בלנדר מוט למחית.

את תפוחי האדמה מבשלים בקליפתם בסיר מכוסה מים עם מעט חלב, מלח גס, עלי דפנה ופלפל אנגלי עד ריכוך. מסננים, מצננים מעט ומעבירים דרך מועך פירה. 

מאחדים את תפוחי האדמה ומחית הסלק, מוסיפים את הקמח (עד שלא דביק מידי) ולשים את הבצק כמה שפחות. יוצרים גליל, ממנו חותכים חתיכות קטנות שאותן לשים לרצועות ארוכות. 

בעזרת שפכטל חותכים את הרצועות לניוקי קטנים. 

לבישול: חולטים את הניוקי במים עם מלח עד שהם צפים, מסננים ומעבירים למחבת עם רוטב. 

קרפצ'יו סלק (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
קרפצ'יו סלק | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

קרפצ'יו סלקים

מרכיבים:
סלקים צבעוניים - 1 מכל צבע
מיץ מלימון אחד
צנוניות קטנות
מעט עלי ריג'לה/ בייבי רוקט
חופן צנוברים
מלח

אופן ההכנה: 
פורסים את הסלקים והצנוניות הכי דק שאפשר ופורשים בציבעוניות יפה על הצלחת.

מתבלים בלימון ומעט מלח, מפזרים מעל עלי ריג'לה וצנוברים ומתבלים בשמן זית. 

סלק ממולא (צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק)
סלק ממולא | צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

סלק ממולא בקינואה לבנה ואדומה עם עשבים ירוקים שקדים קלויים חמוציות וזרעי ציה

(מתכון של ננה שרייר)

מרכיבים:
6 סלקים בגודל בינוני

למילוי: 
100גרם קינואה אדומה (לבשל לפי הוראות היצרן)
100גרם קינואה לבנה (לבשל לפי הוראות היצרן)
2 בצלים לבנים חתוכים לקוביות ומטוגנים
חומציות לפי הטעם (כ-20 גרם) 
20 גרם שקדים
חצי צרור כוסברה
חצי צרור פטרוזיליה
כמה עלי נענע
2 שיני שום
2 כפות שמן זית
חצי פלפל צ'ילי אדום חתוך דק
קורט מלח אטלנטי
קורט פלפל שחור גרוס
כף זרעי ציה

אופן הכנה: 
מבשלים את הסלקים בסיר גדול עד לריכוך. מקלפים ומרוקנים את הפנים.

מערבבים את כול חומרי המלית.

ממלאים את הסלקים.

ניתן לצרוב קלות בתנור בחום של 180 מעלות כ-10 דק', וניתן להגיש את המילוי בתור סלט.