מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

מסע הגזר: כל המתכונים

סלט של מקלות גזר צבעוניים, עוף בקונפי גזר וגם עוגיות גזר וטחינה בריאות באמת של פאולה רוזנברג. כל מתכוני התכנית, שלב אחר שלב

אוכל עם ברק
פורסם:
הקישור הועתק
סלט רצועות גזר
סלט רצועות גזר|צילום: צילום מסך, מבשלים עם ברק, אוכל עם ברק

סלט של מקלות גזר צבעוניים

מרכיבים:
1שן שום
3 כפות שמן זית
3 גזרים צבעוניים בינוניים
חופן קרוטונים
עלי חסה אייסברג

אופן ההכנה:

1. בקערה מועכים שן שום, סוחטים חצי לימון, מוסיפים 3 כפות שמן זית ומערבבים היטב.

2. מגלפים עם קולפן 3 גזרים צבעוניים פנימה, שוברים קרוטונים לרסיסים מערבבים הכל היטב.

3. מניחים בעלה של חסה אייסברג ואוכלים.

עוף בקונפי גזר
עוף בקונפי גזר|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

עוף בקונפי גזר

מרכיבים:

3 כרעיים עוף
3 גזרים קלופים ומגורדים על פומפיה גסה
1 כוס מיץ גזר
1 כף סוכר חום/סוכר דקלים
1 צ'ילי אדום קצוץ
2 כפות סויה
2 כפות חרדל
מלח

אופן ההכנה:

1. בסיר קטן מבשלים את כל חומרי המרינדה טעמים ומתקנים לפי טעם.

2. מניחים את הכרעיים בתבנית ושופכים את המרינדה על העוף.

3. מחממים תנור ל-160 מעלות (תוכנית אפיה) ואופים שעה וחצי בתבנית מכוסה נייר כסף מחורר או בתבנית חסינת חום.

4. מעלים את הטמפ' ל-200 מעלות (תוכנית גריל) וצולים למשך חצי שעה נוספת. משאירים חשוף מכל הצדדים ומקפידים להרטיב את העוף בנוזלים שלו עד להזהבה יפה.

עוגיות גזר וטחינה
עוגיות גזר וטחינה|צילום: אפיק גבאי, אוכל עם ברק

עוגיות גזר וטחינה

(מתכון של פאולה רוזנברג)

מרכיבים:
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
4 גזרים, מגוררים דק או מעובדים במעבד מזון
1/3 כוס טחינה גולמית
2 ביצים, טרופות
1 כפית אבקת אפייה
1/2כפית מלח
1/2 כוס קוקוס טחון
1/2 כוס סילאן טבעי
1/2 כוס סירופ מייפל
כפית תמצית וניל טבעית
כפית אבקת קינמון

אופן ההכנה:

1. לערבב את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

2. לשמן נייר אפייה ולסדר עיגולים ברווחים של 2 ס"מ האחד מהשני.

3. לאפות בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) כ-20 דקות.

4. לקרר ולשמור בצנצנת סגורה.

מצאתם טעות לשון?