זוכרים את הפתיבר הוורוד שיצא בשנה שעברה והרעיד את האדמה תחת רגליהם של חובבי הביסקוויטים בישראל? אז עכשיו יש גם פתיבר בטעם פיסטוק - שזה לא משהו שאנשים כמונו יכולים לעבור עליו לסדר היום. כמובן שניגשנו מיד למבחן טעימה, לא בלי התרגשות.

לפני הכל אנחנו מקווים שצפיתם בסרטון הטעימה של פתי בר החמאה הצרפתי המקורי, שגרם לנו להתבאס על הווריאציה הישראלית ונטולת החמאה שהתרגלנו אליה (לא רק מבית אסם אלא מבית כל המותגים הישראליים). ומשסיכמנו את זה, ניגש להרהר ביציאה החדשה, שתחילה גרמה סביבנו להתלהבות אבל במבחן התוצאה הייתה, ובכן... בואו וצפו בעצמכם.

נתחיל בציפיות: כשאומרים לנו פיסטוק, אנחנו מצפים לכל הפחות לאזכור של פיסטוק ברשימת הרכיבים. ברשימת המרכיבים של הפתיבר החדש היו שפע של חומרי גלם, אבל נחשו מי נפקד משם? נכון, הפיסטוק, שכנראה נכנס בדלת האחורית יחד עם חומרי הטעם והריח. אולי זה רק אנחנו, אבל כשאומרים לנו "עוגייה בטעם פיסטוק" אנחנו מצפים לכל הפחות לאיזושהי נוכחות של חומר הגלם המרהיב הזה. אחרת זה פשוט ביסקוויט שצבעתם בירוק טורקיז מוזר. ותסלחו לנו, אבל זה משהו שאי אפשר לעבור עליו לסדר היום, בטח לא אנשים שאוהבים פיסטוק וכנראה התעניינו בביסקוויט הזה רק בגלל ההבטחה על האריזה.

עוד דבר שטרד את מנוחתנו הוא הצבע. לא יעזור כלום, המוח שלנו לא מתוכנת לרצות לנגוס במשהו שצבעו כחול ירקרק לא טבעי, וכשזה נוגע לאוכל הנראות היא דבר חשוב מאין כמוהו. כאן מדובר במוצר שלא מייצר ולו משיכה בסיסית. בנוסף, יש תחושה כללית (שהתחילה כבר עם פתיבר פירות היער הוורוד) שהמוצר כולו נולד במטרה לשרת צורך אינסטגרמי של צילום יפה ותו לא. נכון, עוגת הביסקוויטים הירוקה-לבנה על המארז מצטלמת נהדר, אבל היא לא יכולה להיות הסיבה היחידה לכך שפתיבר פיסטוק מתקיים. הוא חייב להיות גם טעים.

אם קראתם עד כה כנראה כבר הבנתם שלא מצאנו את הביסקוויט החדש טעים במיוחד. וגם לא בצבע פיסטוק. נותר רק לספר שגם המרקם שלו היה גרגירי ובעייתי, והותיר בפה יובש רציני (לצד טעם הלוואי). למעשה, מדובר בביסקוויט שלא עושה חסד עם הפתיבר המקורי כלל - המקור עדיף עליו פי כמה וכמה - ואין לו שום קשר לטעם הפיסטוק הנשגב. גם אם עוצמים עיניים ומדמיינים ממש חזק - לפיסטוק אין פה זכר.

פתיבר פיסטוק  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
צבע שעושה חשק? | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

שורה תחתונה: ביסקוויט מבאס, גם אם הוא יכול להצטלם יפה בתור בסיס לעוגה צבעונית. באוכל שלנו אנחנו מעדיפים את הטעם על פני כל פרמטר אחר, ופה יש רושם שממש לא שמו עליו את הדגש. פספוס. 7-13.90 שקלים לאריזת 500 גרם.