אין תמונה
אח, כמה יפה. סופגניית תות סברינה של מתוקה
כשמדובר בסופגניות, העונג שבאכילה תמיד מלווה באיזה רגש של אשמה קטנה. גם אם לא שומרים על המשקל, יש במאפה העגלגל והשמנוני הזה משהו מושחת שעושה לנו טוב ורע בו זמנית. ניסינו לעשות סדר, ולבודד בשבילכם את הקונדיטוריות שמציעות את הסופגניות שיעשו לכם יותר טוב מרע.

הסופגניות שהפילו אותנו

שמו: ממתקים במסיבת יומולדת

אנחנו אוהבים את הדברים ששמו עושה, ונותנים לו מראש את הקרדיט. לכן לא התרגשנו כשהידיים קצת התלכלכו לנו כשניסינו לאחוז באחת מהסופגניות שלו, ואכן – החשש שהן תהיינה שומניות כמו האצבעות שלנו התבדה מהר מאוד. הקונספט הוא "חנות הממתקים של שמו", ובהתאמה מאופיינות הסופגניות במילויים וציפויים ממתקיים וכיפיים, שעושים את הטעימה לחוויה שמזכירה יותר מסיבת יומולדת ופחות את חנוכה.
טעמים: מרשמלו, פררו רושה, רוזמרי, קליק, סוכריות קופצות, טראפלס וקרם וניל – וגם האופציה הקלאסית, במילוי ריבת תות שדה, ריבת משמש, ריבת חלב או טירמיסו.
מחירים: 5-7 שקלים ליחידה.

>> למתכון: הסופגניות של מיקי שמו

קונדיטורית שמו סופגניות  (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
מסיבת גן. שמו | צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

דלאל: לפריקים של שליטה

בדלאל מעבירים לידיים שלנו את השליטה, והשאלה היא אם אנחנו אוהבים לשלוט בסופגניות שלנו. גימיק המזרקים הגדולים, בעזרתם אפשר להזריק את המילוי באופן עצמאי לתוך הסופגנייה, עורר תגובות חלוקות. היו שאמרו שהם שמחים להיות אדונים לכמות המילוי של הסופגנייה שלהם, והיו שטענו שיש תחומים בהם הם מעדיפים שיחליטו בשבילם. היתרון הגדול בסופגניות של דלאל? הן טעימות גם בלי מילוי בכלל.
טעמים: שוקולד, ריבת חלב, פיסטוק, ריבת תות.
מחירים: 5-8 שקלים ליחידה. מזרק מילוי: 16 שקלים.

סופגנייה של דלאל (צילום: דודו אזולאי,  יחסי ציבור )
להזריק שוקולד לווריד. דלאל | צילום: דודו אזולאי, יחסי ציבור

מתוקה: הרבה יותר מסופגנייה

הסופגניות של מתוקה כיפיות עוד לפני הביס הראשון. הן חגיגיות ומושקעות, אבל לא לוקות בממתקיות היתר הדביקה והטיפה בחילתית של רולדין, אלא יש בהן משהו מעודן, קלאסי יותר. הן גדולות למדי, הבצק שלהן רך ונעים, והמילויים – גם מרהיבים, גם מספקים מבחינת הכמות וגם טעימים. סופגניית התות-סברינה, המעוטרת בשלושה פלחי תותים יפהייפים, היא קינוח של ממש והרבה מעבר לסופגנייה.
טעמים: תות סברינה, תות קלאסי, תות ילדים, תותים בשמנת, אלפחורס, נוטלה, דאבל חלבה.
מחירים: 5-8 שקלים ליחידה.

>> למתכון: סופגניות תות קלאסיות של מתוקה

לחמנינה: יש דבר כזה סופגנייה בריאה

על סופגנייה מבצק קוסמין כבר שמעתם? נודה שלא באמת מדובר בסופגניות אלא בלחמניות, שכן מרכיב הטיגון מהן והלאה; מצד שני, מדובר באפשרות להרגיש עם וללכת בלי. כי מילא לא מטוגנת, אבל שסופגנייה תהיה בריאה? זה כבר באמת סטארט אפ. ואם כבר סופגנייה אפויה ובריאה, אז של לחמנינה. אבל בעצם, אם כבר סופגניות של לחמנינה, אז למה לא להתפנק עד הסוף עם הגרסה המושחתת, המטוגנת והנפלאה?
טעמים: ריבת תות ביתית, שוקולד בלגי.
מחירים: 7-10 שקלים ליחידה.

אין תמונה
אם כבר, אז כבר. לחמנינה

האחיות שאולוב: ככה בדיוק עושים סופגנייה

אם אתם רוצים לטעום סופגנייה כמו שסופגנייה צריכה להיות, לכו על אלה של האחיות שאולוב. די גדולות, לא שמנוניות, מלאות במילויים מתוקים וטעימים בדיוק במידה הנכונה; סופגניות פשוטות שלא מתיימרות, ועושות את העבודה.
טעמים: נוגט, ריבה, שוקולד לבן וריבת חלב.
מחירים: 6-8 שקלים ליחידה.

אין תמונה
כמו שצריך. שאולוב

אין סיבה שלא

ביסקוטי: ילדותיות וטובות

נדמה שהסופגניות של ביסקוטי יועדו במיוחד לילדים – הן עמוסות ציפויי קרם ושוקולד, וגם תוכן מתוק-מתוק וטעים. הגודל סביר, הבצק איכותי – סופגניות ראויות ששוות את הכסף שלכם.
טעמים: טירמיסו, היער השחור, עוגה גבינה פירורים, טריקולד, עוגת ביסקוויטים, ריבת חלב וריבת תות.
מחירים: 5-8 שקלים ליחידה.

אין תמונה
מעולות לילדים. ביסקוטי

אידלסון: פשטות תוצרת בית

באידלסון לא מתלהבים עם סופגניות זיקוקי-שוקולד וסוכריות מתפוצצות, אלא פשוט מכינים סופגניות פשוטות עם ריבת תות תוצרת בית. לזכותם יאמר שבסופגניות שלהם יש המון, המון ריבה – אם אתם מתבאסים תמיד שיש המון בצק ומעט מילוי, אתם עתידים ליהנות מהן. אנחנו מצאנו אותן מעט לימוניות מדי.
טעמים: ריבת תות או ללא ריבה כלל.
מחירים: 6.5 שקלים ליחידה.

גרג: עולם ללא ריבה

יש כאלה שאוהבים את הסופגנייה שלהם ללא ריבה כלל, ובהרבה מקומות קשה למצוא כזו. בגרג דווקא אופים סופגניות ריקות, והיות והן אווריריות וטובות – הן אופציה לא רעה בכלל.
טעמים: ריבה, ריבת חלב או ללא מילוי.
מחירים: 6.50 שקלים ליחידה.

לחם יין: אפשר לאכול יותר מאחת

את הסופגניות של לחם יין הצלחנו לאכול בלי לקבל את אפקט מנת היתר הלא נעים: גודלן סביר, המתיקות שלהן במידה הנכונה והקרם משובח.
טעמים: פירות יער במילוי מוס פטיסייר, בננה, לימון, תפוחים, תפוז, ריבת תותים, ריבת חלב ושוקולד מריר עם סוכריות צבעוניות.
מחירים: 5-7 שקלים ליחידה.

אין תמונה
יאללה, תביאו עוד אחת. לחם יין

לא חובה

מובינג בייקרי: סופגניות בטעם יין

הפרשנות של קונדיטוריית מובינג בייקרי למאפה החנוכה מתבססת על מתכון מבית הוריה של הקונדיטורית, וכולל מילוי של קונפיטורות תוצרת בית. הקטע דווקא מקורי: יש סופגניות אגס קברנה וסופגניות שזיף רוזה.  את המילויים מצאנו מרעננים, אבל הסופגנייה עצמה טוגנה באלימות – תוכה היה אווירירי ונעים, אבל קליפתה שמנונית ומטוגנת מעט מדי.
טעמים: אגס קברנה ושזיף רוזה.
מחירים: 4 שקלים לייחדה.

קייק ארט: לא אחידות באיכותן

הסופגניות של קייק ארט היו בינוניות בגודלן, נאות בחזותן ולא שוות באיכותן. הציפויים העשירים מעל באו לנו טוב כאשר בחלק מהמקרים דווקא לא לווו במילוי בתוך הסופגנייה, ושמרו על ידי כך על איזון עדין בטעמים ובמרקמים. ציפוי השוקולד נוגט המצופה גנש ואגוזי לוז לקה במרירות לא רצויה.
טעמים: שוקולד נוגט מצופה גנש ואגוזי לוז, קרם פטיסייר וניל, קרם פטיסייר פיסטוק, קרם חלבה, ריבת חלב.
מחירים: 4-6 שקלים ליחידה.

אין תמונה
מרירות תמוה. קייק ארט

פטיט פוד: לא אהבנו את הקישוטים

לא נפלנו מהסופגניות של פטיט פוד: הן היו קטנות, אפויות, נוקשות ומקושטות בטעם מעט גס. הטעם, במילוי ריבה סטנדרטי, היה סביר.
טעמים: סופגניות מטוגונת או אפויות – פרופיטרול, מלאבי, אלפחורס, חלבה וריבה.
מחירים: 4-5 שקלים ליחידה.

אין תמונה
מקושטות באלימות. פטיט פוד

לחמים: שוקולד תפוז בסופגנייה? לא בטוח

את הסופגניות של לחמים ניתן להשיג בשתי גרסאות מקבילות: אפויות או מטוגנות. עם האפויות, מה לעשות, קשה לנצח, ולמרות שהן טובות, הן נשארות ברמת הלחמניות עם ריבה. המטוגנות עשויות היטב, והטעמים שלהן די סטנדרטיים, פרט לשוקולד תפוז, שהיה טעים למרות שלא השתכנענו שהוא טעם שממש מתאים לסופגנייה.
טעמים: ריבת תות שדה, שוקולד תפוז, פטיסייר שוקולד חלב בציפוי שוקולד או בציפוי סוכריות צבעוניות,  קרם פטיסייר וניל קלאסי וריבת חלב.
מחירים: 6-7 שקלים ליחידה.

אין תמונה
מקושטות באלימות. פטיט פוד

מונייר: טעמים מורכבים מדי לסופגנייה

לסופגניות של מונייר יש בצק רך, כזה כמו שעושים בבית. הן קטנות, הציפויים שלהן מרהיבים, אבל הטעמים – בקונספט של "טעמי העולם" – מתוחכמים מדי לטעמנו: קוקוס וג'ינג'ר בסופגנייה? העדפנו להישאר עם זו הממולאת ריבה, שהייתה מושלמת.
טעמים: קרם גינג'ר וחלב קוקוס ואננס, אספרסו, קרם אגוזי לוז, פירות יער ווודקה, קרם חלווה ושבבי פיסטוק.
מחירים: 5.50 שקלים ליחידה.

אין תמונה
די נו, ג'ינג'ר בסופגנייה? מונייר

נטלי: שום דבר מיוחד

בשביל סופגינות שנמכרות בסופר, אלה של נטלי טעימות למדי. אהבנו את סופגניית הבאונטי, שהייתה מהודרת מחד אבל לא ניסתה להיות משהו שהיא לא מאידך. היא הייתה טעימה, היה בה הרבה מילוי ושום דבר מיוחד בה לא הפריע את מנוחתנו או לעיסתנו. וזה מה שצריך בסופגנייה בסופו של דבר, לא?
טעמים: באונטי – גנאש שוקולד חלב קפה עם קוקוס קלוי, קרמל קרוקנט ואייריש קרים.
 מחירים: 6 שקלים ליחידה, להשיג ברשת טיב טעם ובקשת טעמים.

אין תמונה
בשביל סופגניות מהסופר הן אחלה. נטלי

רולדין: אי אפשר לאכול את זה

די, הסופגניות של רולדין כבר באות לנו לא טוב. זה נכון שיודעים לעשות שם את הבצק כמו שצריך, זה נכון שהן יפהיפיות ואי אפשר לעמוד בפניהן ובפני הקישוטים והטעמים המפתים בכל שנה מחדש, אבל הפעם החלטנו שזה כבר טו מאצ'. כמעט ואי אפשר להכניס אותן לפה מרוב גאדג'טים ופינפונים, ובטח שאי אפשר לסיים אחת בלי הרעלת סוכר קטלנית. נדמה שאנחנו מעדיפים קצת יותר צניעות בסופגניות שלנו, גם אם על חשבון תוספת של קרם.
טעמים: טירמיסו, בלאק פורסט, שוקולטה ביאנקו, קרם ברולה, פיסטוק, חלבה וסוכריות קופצות.
מחירים: 4.5-8 שקלים ליחידה.

סופגינות רולדין  (צילום: רונן מנגן,  יחסי ציבור )
טו מאצ'. רולדין | צילום: רונן מנגן, יחסי ציבור
>> לכל מתכוני הסופגניות שלנו
>> לכל מתכוני הלביבות שלנו