אחרי התלהבות בשלל קבוצות פייסבוק, קיבלנו לידינו את המהדורה הטבעונית החדשה מבית שוקולד ריטר. עבור ענקית השוקולד זוהי הכניסה הראשונה לאגף השוקולדים הטבעוניים, שבארץ רלוונטי מאוד לא רק עבור הזללנים הטבעונים אלא כמובן גם לשומרי כשרות שתמיד מחפשים חטיפי פרווה טובים לקנח איתם ארוחות בשריות.

הדבר הראשון שבדקנו הוא מה הופך את השוקולד הזה לטבעוני, אחרי שנוכחנו לדעת שבהרבה גרסאות טבעוניות מחליפים את מוצקי החלב מרכיבים פחות בריאים. בריטר מצאנו שרשימת המרכיבים כוללת, לבד מסוכר בשפע וקקאו, גם מחית אגוזי לוז, קמח שקדים ומקלות וניל טחונים - לא רע בכלל, לפחות מבחינת הרושם הראשוני.

הטעמים בסדרה הטבעונית כוללים שוקולד קלאסי (שהוא למעשה וריאציה טבעונית לשוקולד חלב); שוקולד עם בוטנים קלויים; שוקולד קרמל מלוח; שוקולד מריר עם שקדים וקינואה תפוחה; ושוקולד מריר עם אגוזי לוז שלמים ואמרנט תפוח. מוזמנים לצפות בטעימה המלאה, לעקוב ולספר לנו מה חשבתם.

את הטעימה התחלנו בשוקולד הקלאסי. כבר מהמרקם אפשר להרגיש שלא מדובר בשוקולד עם מוצרי חלב, ועדיין, כשלעצמו מדובר במרקם לא רע בכלל. הטעמים לא נותנים הרבה במה לקקאו ולתחושת השוקולד, אבל הם כן נעימים, מתוקים במידה וחביבים. זהו לא שוקולד מלהיב, לא הייתם מתבלבלים לחשוב שהוא שוקולד רגיל, ועדיין - הוא לא רע לסוגו. 

כשלוקחים את שוקולד הבסיס הזה ומוסיפים לו תוספות פריכות ומעניינות כמו בוטנים קלויים או קרמל מלוח, זה כבר הופך למוצר מעניין. הבוטנים העניקו לשוקולד הבסיסי מליחות נעימה ופריכות טובה, וגרסת הקרמל המלוח הייתה הטובה ביותר מז'אנר שוקולד ה"חלב", עם פריכות נהדרת של הקרמל ומליחות מדויקת. באמת, אחלה חטיף.

שוקולד ריטר טבעוני  (צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako)
האם ההייפ מוצדק? תלוי | צילום: ריטה גולדשטיין, אוכל טוב, mako

השוקולד המריר כבר מכיל כ-50 אחוז קקאו, מה שהופך אותו לשוקולד בוגר ואלגנטי יותר. השילובים עם שקדים ואגוזי לוז הם קלאסיים, והתוספות של קינואה או אמרנט תפוח חכמות ויוצרות עניין נוסף ופריך בכל ביס.  המנצח מבין השוקולדים המרירים היה לטעמנו אגוזי הלוז - שילוב שקשה לפספס איתו, והולך מצוין גם בגרסה הטבעונית. 

בשורה התחתונה, אם אתם מעוניינים לנסות את הריטר הטבעוני החדש לכו על הטעמים המיוחדים יותר, כמו קרמל מלוח או מריר עם אגוזי לוז או שקדים. הגרסה הקלאסית הייתה פחות מעניינת, בוודאי בהשוואה לשוקולד רגיל עם מוצרי חלב.

המחיר, כמו שניתן לצפות מרשימת הרכיבים, אינו נמוך - 14.90 שקלים לאריזת 100 גרם שוקולד, וניתן להשיג את השוקולדים החדשים בכלל רשתות השיווק (לעיתים במבצע של 2 ב-26 או 27 שקלים).