לא רחוק היום שבו עד שנסיים לקרוא את השם של המגנום על האריזה, הארטיק כבר יימס כליל. אנחנו יראים מפני היום הזה, יודעים שהוא בוא יבוא ומרגישים אותו כבר ממש קרוב, אחרי המגנום האחרון שיצא בסדרה: שלגון שמנת בטעם וניל עם ריפל בטעם שוקולד מצופה בקרם בטעם קרמל ובציפוי עם שוקולד לבן מעולה, שברי ביסקוויט וקרמל.

הסיבה שאנחנו מוכנים לסלוח על הארכנות הטרחנית הזאת היא אך ורק זה שמדובר בארטיק ממש ממש טעים, ולא פחות מזה - ארטיק כיפי. כבר ידענו מגנומים מצוינים שמרוב חשיבות עצמית טעמם קרס לתוך עצמו, ואנחנו שמחים לומר שפה זה לא קורה. אם יש לתמצת את הטעם החדש, נאמר שזהו טעם קרמל, ואם להיות מדויקים ממש - טעם של סוכריות ורטרס אורגינל, ממש אחד לאחד. אם מתייחסים לגלידה עצמה - מדובר בכלל בגלידת וניל (עם שוונץ של שוקולד), אבל נוכחותו של הציפוי כל כך עזה, שהיא מתווה את טעמו את השלגון כולו - וטוב שכך.

מגנום דולצ'ה גולד (צילום: צילום ביתי, mako אוכל)
כמה ציפוי! | צילום: צילום ביתי, mako אוכל

המגנום החדש שובר את כל חוקי יחסי גלידה-ציפוי המוכרים - ועושה את זה על חשבון הגלידה ולטובת הציפוי. למעשה יש כאן לא ציפוי אחד אלא שניים: קרם קרמל, ואז ציפוי שוקולד עם ביסקוויטים וקרמל. תפקידה של הגלידה שבפנים הוא משני כאן. למעשה אפשר להתייחס אליה כאל סוג של ציפוי פנימי, שהוא טפל לשכבות הקרמל. 

אחרי הניתוח המלומד הזה אנחנו יכולים לסכם בשמחה שמדובר ביופי של ארטיק - גם כשלעצמו וגם יחסית למגנומים אחרים, ויש לו עוד יתרון שאין לזלזל בו: מדובר במגנום היחיד שגרסת המיני שלו יכולה להביא אדם לסיפוקו. 

מגנום דולצ'ה גולד. 29.90 שקלים לשישיית מיני.