mako
פרסומת

"קונדיטוריה הייתה מבחינתי כמו להיכנס לשטח C"

אחרי שהצהירה באודישנים שהיא שונאת קונדיטורים, מנאר זידאן תולה את סינר האפייה של "בייק אוף ישראל" (חמישי ב-21:00, ערוץ 12), וממשיכה אל עבר החלום הבא. למקרה שתהיתם הוא לא כולל אפייה. בריאיון ל-mako היא מספרת על הביקורות, התגובות והדבר האחד שעליו היא מתחרטת

מערכת תכניות קשת
mako
פורסם:
מנאר זידאן
"התגובות שקיבלתי לאודישן היו הזויות". מנאר זידאן אחרי ההדחה | צילום: אבישי פינקלשטיין, mako
הקישור הועתק

בפרק האחרון של "בייק אוף ישראל" (חמישי ב-21:00, ערוץ 12) נפרדנו מהמתמודדת שכבר על ההתחלה הבהירה לפאנל השופטים שהיא שונאת קונדיטורים – מנאר זידאן. אלא שלאורך התכנית היא החלה להתחבר לצד הקונדיטורי שבה, דווקא מהכיוון של המטבח הערבי. עכשיו, החלום להיות האופה הטובה במדינה נגמר, אבל היא דווקא התכוננה לרגע הזה. "זה היה צפוי", היא טוענת, "זה מראה עד כמה התכנית הזאת מקצועית".

למה צפוי?
"כי אני בתחום הטבחות, אז לא הייתי מחוברת לעולם של האפייה והקונדיטוריה. כל העולם שלי היה רק בשר, אורז, סלטים ואוכל, אוכל, אוכל. אני למדתי במטבח מקצועי, הסטאז' שלי היה בבית מלון ובמטבח תעשייתי. אף פעם לא חשבתי להיכנס לקונדיטוריה במלון, זה היה מבחינתי כמו להיכנס לשטח C".

מנאר זידאן
"השופטים אמרו את האמת, רק את האמת". מנאר זידאן | צילום: אבישי פינקלשטיין, mako
מנאר זידאן
"בייק אוף פתחה לי את העיניים לעוד מקצוע" | צילום: אבישי פינקלשטיין, mako

מה את חושבת על הביקורות של השופטים, את מסכימה איתם?
"הם אמרו את האמת, וזה מה שצריך להיות בכל תכנית – רק אמת. אני לא לוקחת דברים לצד השלילי, להיפך, אני לומדת מכל מילה. לאדוני אני מאמינה בכל מילה של השיפוט שלו, אסטלה עוד יותר כי היא אמיתית ובדרך כלל אני לא אוהבת אנשים צבועים, אז מאוד אהבתי ולמדתי ממה שהיא אמרה עליי וקרין הילדה של הקונדיטוריה הישראלית, לא הכרתי אותה לפני כי אני לא מהעולם שלה, אבל היא מאוד נתנה לי לאהוב את העולם הזה".

איזו ביקורת נגיד את לוקחת להמשך?
"אסטלה בעיני היא אדם אמיתי, וכל הזמן אמרה לי ש'מנאר, את רק בישול', 'מנאר, את צריכה להוכיח את עצמך בבישול, יש לך ידיים של זהב'. אז לקחתי את זה ברצינות והתחלתי לחבר בין בישול לאפייה, ולהכין מאפים מיוחדים לארוחת צהריים או ערב. לפני התכנית בחיים לא נגעתי בבצקים ולא אהבתי את זה, היום זה התענוג שלי".

פרסומת
הכירו את מנאר זידאן
האודישן הראשון שהכניס אותה לנבחרת. מנאר זידאן | צילום: מתוך "בייק אוף ישראל", שידורי קשת

במבט לאחור, היית משנה משהו?
"כלום, לא הייתי משנה כלום. שף אמיתי צריך לדעת הכל ולהתמחות בדבר אחד. לדוגמא שוקולטייר או במטבח קר/ חם. התחום שלי הוא מטבח אותנטי. בייק אוף פתחה לי את העיניים כדי ללמוד עוד במקצוע, לידע, לא יותר מזה, ובסופו של יום אני חוזרת למה שאני, שזאת הטבחות ולהמשיך את החלום שלי להיות שפית".

אם כבר חלום, מי לדעתך צריך לזכות בתכנית?
"תום. תום בעיני הוא שף קונדיטור מספר אחת בארץ. לא פגשתי מישהו יותר טוב ממנו, הוא מאוד מקצועי. כל הזמן שאלתי ותמיד קיבלתי תשובות לעניין".

למי מהמתמודדים הכי התחברת?
"לרוז. רוזה היקרה, אני מתה עליה. אני גדלתי בירכא ועברתי לגור בבית ג'אן, וזה בשבילי כמו מי שגדל בחו"ל ועבר לגור בארץ. זה מאוד קשה להיות רחוק מהמקום שגדלנו בו, אז אני מרגישה רוז כל הזמן צריכה כאן אנשים טובים שיהיו כמו המשפחה שלה".

פרסומת

איך היה לראות את עצמך על המסך?
"את האמת שהופתעתי, וואלה סחתיין, מתאים לי. רציתי להיות פתוחה ופחדתי שזה יהיה לא מתאים, עכשיו אני מתחרטת שלא הרגשתי טוב, הייתי בלחץ כל הזמן".

מנאר זידאן
"מתחרטת על זה שהייתי בלחץ כל הזמן". מנאר בביתה | צילום: אבישי פינקלשטיין, mako

מנאר זידאן
החלום הבא כבר לא כולל אפייה | צילום: אבישי פינקלשטיין, mako

מה עם התגובות?
"היו תגובות הזויות ולא צפויות, כמו נגיד כאלה שכתבו לי בפרטי שהם בכו כשראו אותי, ילדה דרוזית בערוץ 12 בקשת. כששמעתי את זה בכיתי. כל מילה, כל תגובה, כל הערה היו רק לטובה, הרגשתי שעשיתי טוב לכל המגזר".

"בייק אוף ישראל": חמישי ב-21:00, קשת, ערוץ 12