מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

חרוסת תמרים ואגוזי מלך

רוצים להחליף את השוקולד בכריך בממרח מתוק אבל הרבה יותר בריא? חרוסת תמרים ואגוזי מלך יכולה לסגור לכם אחלה פינה. הנה המתכון המלא

פורסם:
חרוסת תמרים ואגוזי מלך
חרוסת תמרים ואגוזי מלך|צילום: אנטולי מיכאלו
הקישור הועתק

רשימת חומרים:

350 גרם תמרים מגולענים מסוג מג'הול

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

70 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) יין אדום

30 מ"ל (2 כפות) מים

1/2 כפית קינמון

קורט ציפורן

50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קלויים שבורים

אופן ההכנה:

בסיר מרתיחים את השזיפים, סוכר, יין אדום, מים, קינמון וציפורן עד שהנוזלים מצטמצמים.

מסירים מן האש ומוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים עד לאחידות ומקררים.

אפשרויות הגשה:

להניח בקערת הגשה ולהגיש.

ליצור כדורים להניח בנייר עטרות ולהגיש.

ליצור כדורים ולצפות באגוזים קצוצים מהסוגים שונים: אגוזי מלך, שקדים, פסטוקים או אגוזי לוז.

גיוון:

ניתן להחליף את התמרים מסוג מג'הול בשזיפים המיובשים.

מצאתם טעות לשון?