חרוסת תמרים ואגוזי מלך
רוצים להחליף את השוקולד בכריך בממרח מתוק אבל הרבה יותר בריא? חרוסת תמרים ואגוזי מלך יכולה לסגור לכם אחלה פינה. הנה המתכון המלא

הקישור הועתק
רשימת חומרים:
350 גרם תמרים מגולענים מסוג מג'הול
50 גרם (1/4 כוס) סוכר
70 מ"ל (1/2 כוס פחות 2 כפות) יין אדום
30 מ"ל (2 כפות) מים
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן
50 גרם (1/2 כוס) אגוזי מלך קלויים שבורים
אופן ההכנה:
בסיר מרתיחים את השזיפים, סוכר, יין אדום, מים, קינמון וציפורן עד שהנוזלים מצטמצמים.
מסירים מן האש ומוסיפים את אגוזי המלך, מערבבים עד לאחידות ומקררים.
אפשרויות הגשה:
להניח בקערת הגשה ולהגיש.
ליצור כדורים להניח בנייר עטרות ולהגיש.
ליצור כדורים ולצפות באגוזים קצוצים מהסוגים שונים: אגוזי מלך, שקדים, פסטוקים או אגוזי לוז.
גיוון:
ניתן להחליף את התמרים מסוג מג'הול בשזיפים המיובשים.
מצאתם טעות לשון?