מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

עוגת מרציפן וליקר אמרטו ללא גלוטן

ההתמכרות הבאה שלכם: עוגה על בסיס מרציפן איכותי ומעט קמח ללא גלוטן, מצופה בגלייז לבן וחגיגי. מוכנים לנסות?

פורסם:
עוגת מרציפן וליקר אמרטו ללא גלוטן
עוגת מרציפן וליקר אמרטו ללא גלוטן|צילום: אנטולי מיכאלו
הקישור הועתק

רשימת חומרים לעוגה:

150 גרם חמאה רכה
300 גרם מרציפן איכותי המכיל מעל 50% שקדים.

50 גרם (1/4 כוס) סוכר

3 ביצים מידה L

1 כפית (5 גרם) מלח

70 גר' (1/2 כוס) קמח ללא גלוטן

3 כפות ליקר אמרטו

חומרים לציפוי:

120 גר' (1 כוס) אבקת סוכר

2 כפות ליקר אמרטו

אופן הכנת העוגה:

מחממים תנור ל180 מעלות.

במיקסר עם בוחש גיטרה מערבלים במהירות בינונית את המרציפן עד שמתרכך/ או שנהפך פירורי.

מוסיפים סוכר, מלח וחמאה וממשיכים לערבל כ-2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.

מוסיפים את הביצים בהדרגה ולבסוף קמח ללא גלוטן וליקר אמרטו לסירוגין.

מוזגים לתבנית בקוטר 20 ואופים כ- 30 דקות.עד להזהבה קלה.

מצננים.

מכינים את הגלייז:

  1. מערבבים במיקסר עם בוחש גיטרה או בקערת ערבוב עם כף אוכל את אבקת הסוכר והליקר אמרטו עד קבלת תערובת חלקה ולבנה. במידה והתערובת סמיכה מדי, מוסיפים כף אחת של מים וממשיכים לערבב.
  2. מוזגים את הגלייז על העוגה ומגישים.

המתכון מתאים לתבנית קוטר 20 גובה 3 משוננת.

מצאתם טעות לשון?