mako
פרסומת

חג שמח: אור שפיץ ותומר אומנסקי עם מתכונים כשרים לפסח

ההכנות, הניקיונות והריצות בין סופר כזה לאחר כבר מאחוריכם, ועכשיו הגיע הזמן לחשוב על הקינוחים שתכינו בחג השני של פסח. בדיוק בשביל זה אנחנו פה, עם מתכונים של שניים ממתמודדי "בייק אוף ישראל", אור שפיץ ותומר אומנסקי, לקינוחים כשרים לפסח שיארגנו לכם סיום מתוק לחג

מערכת תכניות קשת
mako
פורסם: | עודכן:
הקישור הועתק

כל שנה פסח נופל עלינו כמו רעם ביום אביב בהיר, ואז מתחיל ישר הבלאגן. ניקיונות מעייפים בכל הבית, ביעור חמץ אם אתם בקטע, הכנות לסדר של פלוס מינוס 40 איש, סידורים פה, סידורים שם ועכשיו עוד לכו תחשבו על מתכונים כשרים שיעיפו את האורחים לשמיים. אבל אל דאגה, אמנם החג הראשון כבר מאחורינו, אבל לקראת החג השני נרתמו לעזרתכם שניים ממתמודדי "בייק אוף ישראל", תומר אומנסקי ואור שפיץ, עם מתכונים מיוחדים שיביאו אתכם למימונה עם חיוך שבע.

מתכון כשל"פ תומר אומנסקי
מתכון כשל"פ תומר אומנסקי | צילום: תומר אומנסקי, mako

זמן הכנה: כשעה וחצי

חומרים:

לברטון לימון:

160 גרם חמאה (ניתן להחליף במחמאה)

160 גרם סוכר

240 גרם קמח קונדיטור כשר לפסח

10 גרם אבקת אפייה

85 גרם חלמונים (כ4 חלמונים)

קורט מלח

גרידת לימון

לקרם הלימון המבושל:

300 מ"ל מיץ לימון

5 ביצים שלמות

300 גרם סוכר

4 כפות קורנפלור

200 גרם חמאה

לשנטילי פירות יער /תות:

250 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה 38% (ניתן להמיר לשמנת צמחית)

60 מ"ל מחית פירות יער / תות

30 גרם פודינג וניל (כף מלאה)

50 גרם אבקת סוכר (כשתי כפות)

למרנג השוויצרי:

100 גרם חלבון

100 גרם סוכר

לקישוט:

פירות העונה

מקלות מרנג אפויים

אופן ההכנה:

ברטון לימון

במיקסר עם וו גיטרה יש להקרים חמאה וסוכר עם קבלת קרם אחיד. אל המסה האחידה להוסיף חלמונים ולערבב עד לאיחוד. להוסיף את כלל החומרים היבשים, לערבב קלות. את הבצק המוכן יש לשטח ברינג בקוטר 24 ס"מ ולאפות ב170 מעלות כ22 דקות.

קרם לימון מבושל

יש לערבב היטב את כלל מרכיבי הקרם ולבשלו תוך כדי ערבוב מתמיד עד להסמכה. לאחר שהקרם מסמיך יש להוסיף אליו את החמאה שיש לחתוך אותה מראש לקוביות, לאחד את המסות ולקרר היטב.

שנטילי פירות יער / תות

בקערת מיקסר עם וו מקצף יש להכניס את כל מרכיבי הקרם, יש להקפיד שהשמנת והמחית קרות מאוד. להקציף את הקרם עד לקבלת קצפת יציבה.

מרנג שוויצרי

בקערה יש לערבב חלבונים וסוכר ולבשל מעל באן מרי עד להמסת הסוכר. את התערובת המבושלת יש להעביר לקערת מיקסר ולהקציף עד לקבלת מרנג יציב.

הרכבת הטארט

תומר אומנסקי
טארט לימון של תומר אומנסקי | צילום: משה נחמוביץ', mako

מעל הברטון המקורר יש לזלף תלוליות מרנג ולהשחים אותן באמצעות ברנר (ניתן להכניס לגריל בתנור לדקה).

בין תלוליות המרנג יש לזלף את קרם הלימון ושנטי פירות היער עד כדי כיסוי מלא של הטארט.

מעל הקרמים ניתן להניח מקלות מרנג אפויים ומגוון פירות העונה.

אור שפיץ - שטרוייזל כשל"פ

מתכון כשל"פ אור שפיץ
קינוח ארבע שכבות כשר לפסח. אור שפיץ | צילום: אור שפיץ, mako

חומרים:

לבצק:

חצי כוס קמח מצות

שקית קמח תופח כשר לפסח פחות 2 כפות

כוס אגוזי מלך

100 גרם מחמאה

חלמון ביצה

חצי כוס אבקת סוכר

2 כפות תמצית וניל

לפסי המרנג:

250: חלבונים (בערך 7 ביצים)

500 גרם סוכר: 2 וחצי בכוס שתייה חמה

למוס:

250 שוקולד מריר

200 שמנת מתוקה פרווה

250 שמנת מתוקה פרווה להקצפה

תותים חתוכים לקוביות

פרסומת

אופן הכנה:

מעררבים במגימקס את כל החומרים יחד למעט הביצה ולאחר שהכל מתערבב יחד והופך למסה פירורית מוסיפים את חלמון מערבבים עוד דקה ומכניסים לתנור ל10דק על 180 מעלות טורבו.

פסים של מרנג

מחממים על באן מארי או על סיר ישירות על האינדוקציה, עד שהסוכר נמס לגמרי. מעבירים למיקסר על מהירות גבוהה, ומקציפים עד לקבלת מסה תפוחה ויציבה.

מזלפים בצורה הרצויה (רווחים חשוב מאוד כי הן מתנפחות באפייה) ומכניסים לתנור שחומם מראש על 90 מעלות וכשמכניסים לתנור מורידים ל-70 מעלות, לשעתיים-שלוש על טורבו. שימו לב לתנור במידה ועושים פסים דקים, אז שעה וחצי מספיק.

מוס שוקולד מריר:

אור שפיץ
אור שפיץ עם מתכון לשטרוייזל | צילום: משה נחמוביץ', mako

מכינים גנאש - מחממים יחד מיקרו שוקולד מריר ושמנת ומצננים.

מקציפים 250 שמנת מתוקה פרווה למרקם יוגורטי, ומקפלים לתוך הגנאש (שלא יהיה חם מדי) בתוך הכוס - אנחנו הרכבנו בצורה שמתחילה בשטרוייזל, מעל מוס, מעל תותים ומעל המרנג. כמובן שאתם יכולים לבחור לעשות זאת בדרך שונה.

"בייק אוף ישראל": משודרת בקשת, ערוץ 12