mako
פרסומת

מתוק לפסח: קינוח בראוניז שוקולד

אמנם החג הוציא את "בייק אוף ישראל" להפסקה קטנה, אבל נדב ומור דואגים לכם גם במהלך הארוחות המשפחתיות ומפרגנים במתכון שוקולדי וכשר, והכי חשוב: לגמרי אפשר להתפרע עם התוספות. אז מי אמר שאין מה לאכול בפסח? בתאבון

נדב קופרמן ומור עיני-פרלמן
בייק אוף ישראל
פורסם:
בראוניז שטוחות
בראוניז שטוחות | צילום: istockphoto, istockphoto
הקישור הועתק

בראוניז שטוחות
בראוניז שטוחות | צילום: istockphoto, istockphoto

מצרכים:

120 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר
160 גרם סוכר
4 ביצים
80 גרם אגוזי לוז קלויים וטחונים גס
40 גרם קמח תפוחי אדמה
80 מ"ל שמן

הוראות הכנה:

  • מחממים תנור ל160 מעלות.
  • ממיסים בקלחת שוקולד, חמאה ו70 גרם מהסוכר (היזהרו שלא לשרוף את השוקולד) ומניחים להתקרר בטמפרטורת החדר.
  • מקציפים ידנית בקערה את הביצים ואת יתרת הסוכר, עד שהתערובת תפוחה ואוורירית.
  • לאחר שהתערובת אוורירית ובהירה, מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת הביצים.
  • בקערה נפרדת, מערבבים את קמח התפוחי אדמה ואת האגוזים, ומוסיפים לתערובת הביצים והשוקולד.
  • מוסיפים שמן ומאחדים הכל עד לתערובת אחידה.
  • מרפדים תבנית אפייה בגודל של 20X30 ס"מ בנייר אפייה.
  • אופים כ-20-25 דקות עד שהבראוניז מקבל קרום יציב מלמעלה.
  • מניחים את הבראוניז בצד להתקרר לגמרי.
  • אפשר לגוון ולהחליף את האגוזים בכל דבר שתרצו- שוקולד לבן, שוקולד צ'יפס או לזלף ריבת חלב בנקודות על גבי הבראוניז.