לצד המצות, קוקוס הוא המרכיב העיקרי של חג הפסח ונמצא כמעט בכל עוגה על שולחן הסדר. לכבוד הארוחה המשפחתית ושלל האורחים שמגיעים, ליאור וגל מפנקים אתכם במתכון לעוגת שכבות מרשימה שתהפוך אתכם לכוכבי החג. בהצלחה  

מצרכים:

תחתית קראנץ' שוקולד אגוזים
60 גר' שמנת מתוקה
25 גר' דבש
50 גר' מחית פרלינה/שוקולד חלב
30 גר' סוכר
60 גר' אגוזי לוז
60 גר' פיסטוקים
80 גר' אורז תפוח
50 ג' צימוקים

שכבת קוקוס
100 גר' סוכר
50 מ"ל מים
קורט מלח
חצי כפית תמצית ניל
400 מ"ל קרם קוקוס 
350 גר' קוקוס טחון

גנאש שוקולד אספרסו
250 גר' שוקולד מריר
1 כף קפה אספרסו חזק (לאוהבי טעם קפה, לא חובה)
250 מ"ל שמנת מתוקה

הוראות הכנה:

תחתית האגוזים

  • בקלחת קטנה מניחים אגוזי לוז ופיסטוקים וקולים כחמש דקות.
  • בקלחת נפרדת, מביאים לרתיחה שמנת מתוקה, דבש, סוכר ואת מחית הפרלינה/שוקולד חלב.
  • לאחר הרתיחה, מוסיפים את האגוזים והפיסטוקים, אורז תפוח, צימוקים ומערבבים.
  • יוצקים את התערובת לתבנית קוטר 22 ומצננים כחצי שעה עד להתגבשות.

שכבת הקוקוס

  • בקלחת קטנה מביאים לרתיחה מים, סוכר ומלח.
  • מוסיפים את קרם הקוקוס, תמצית הוניל ומרתיחים שוב.
  • מנמיכים את האש, מוסיפים את הקוקוס הטחון, ומבשלים כדקה תוך ערבוב המסה.
  • מצננים את התערובת במקרר למשך כשעתיים.

גנאש שוקולד מריר אספרסו

  • מניחים שוקולד קצוץ בקערה.
  • בקלחת קטנה מביאים את השמנת המתוקה וכף אספרסו לסף רתיחה, יוצקים על השוקולד ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.

הרכבת העוגה

  • מוציאים את תחתית הקראנץ' מהמקרר, ולאחר צינון משטחים מעליה את שכבת הקוקוס.
  • יוצקים מעל את שכבת הגאנש שוקולד ומגישים.