2,000 דירות חדשות: מיזם הפינוי-בינוי בבירה
קבוצת יהודה לוי נכנסת לראשונה לפעילות בירושלים ותבצע עשרות פרויקטים של התחדשות עירונית יחד עם חברת פירסט אבניו. התוכנית המשותפת כוללת החלפה של מאות מבנים ישנים ברחבי העיר


קבוצת יהודה לוי חתמה על הסכם שותפות עם קבוצת פירסט אבניו (First Avenue) הירושלמית, שיכניס אותה לראשונה לפעילות בשוק ההתחדשות העירונית בבירה. שתי החברות צפויות לקדם כ-15 פרויקטים של התחדשות עירונית שיכללו בסך הכל כ-2,000 יחידות דיור חדשות. מבנים אלה יוקמו במקומן של כ-350 דירות קיימות.
ההסכם בין החברות נחתם לתקופה של שלוש שנים. לפי חלוקת העבודה שנקבעה, פירסט אבניו - הפועלת בירושלים מ-2008 ומקדמת פרויקטים ברוממה, עזרת תורה ומקור ברוך - תנהל את הפרויקטים עד לשלב קבלת היתרי הבנייה, כולל העבודה מול בעלי הדירות, התכנון והליכי הרישוי. קבוצת יהודה לוי, הפועלת בתחומי היזמות והביצוע בעיקר באזור חיפה והמרכז, תוביל מנגד את שלב הביצוע בפועל. חלק מהפרויקטים המתוכננים יכללו גם עירוב שימושים, בהם שטחי מסחר, מבני ציבור ומלונאות.
כניסת הקבוצה לירושלים מתרחשת על רקע גידול משמעותי בהיקפי הבנייה בעיר. בשנת 2025 לבדה הונפקו היתרי בנייה ל-8,445 יחידות דיור בירושלים, כאשר כמחצית מהן במסגרת פרויקטים של התחדשות עירונית. הגידול נובע ממחסור בעתודות קרקע פנויות, שמוביל למדיניות עירונית המעודדת פינוי-בינוי בשכונות ותיקות.
אבי לוי, מנכ"ל קבוצת יהודה לוי, אמר כי השותפות משלבת בין היכרות עם המערכת העירונית המקומית לבין יכולות יזמיות וביצועיות. עו"ד רפאל פרץ, שיזם את החיבור, הוסיף: "שוק ההתחדשות העירונית בירושלים מתבסס יותר ויותר על חיבורים אסטרטגיים בין יזמים מובילים. הציבור מצפה למקצועיות וליציבות, ומגמה זו צפויה להמשיך לעצב את השוק".