mako
פרסומת

מכללת ספיר ונאות חובב יקימו מעבדה לטכנולוגיות סביבה ורובוטיקה בתעשייה

במסגרת שיתוף פעולה חדש, סטודנטים וחוקרים ינתחו נתוני סביבה היסטוריים ויפתחו מודלים לחיזוי זיהום אוויר. המיזם יפעל בשני מוקדים ויבחן גם שילוב של מערכות אוטונומיות בסביבות עבודה מסוכנות במפעלים

עופר פטרסבורג
פורסם:
מרכז מבקרים נאות חובב
צילום: המועצה התעשייתית נאות חובב
הקישור הועתק

המועצה המקומית התעשייתית נאות חובב והמכללה האקדמית ספיר חתמו על מזכר הבנות להקמת מעבדה יישומית משותפת. המיזם צפוי לשלב חוקרים וסטודנטים מהפקולטה החדשה לטכנולוגיה בספיר בפעילות המפעלים בנאות חובב, במטרה לפתח פתרונות טכנולוגיים לאתגרים סביבתיים ותפעוליים.

במוקד הפעילות יעמוד ניתוח מאגר הנתונים הסביבתיים שנצבר בנאות חובב לאורך עשרות שנים. בשלב הראשון מתוכננים שני מחקרי פיילוט מרכזיים: הראשון יעסוק בפיתוח מודל לחיזוי פליטות ואופטימיזציה של הפעילות בבריכות האידוי, והשני יתמקד בפיתוח מנגנון לזיהוי מקורות של אירועי ריח וזיהום אוויר, באמצעות ניתוח לאחור של תנועת האוויר. מחקרים אלו יתבססו על אמצעים כמו בינה מלאכותית וניתוח נתוני עתק.

תחום נוסף שייבחן במסגרת המעבדה הוא שילוב רובוטים ומערכות אוטונומיות בסביבות תעשייתיות מורכבות ומסוכנות, כדי להפחית את חשיפת העובדים לסיכונים ולשפר את יעילות תהליכי העבודה.

הפעילות תתקיים בשני מוקדים במקביל: מחקר אקדמי בקמפוס מכללת ספיר, ועבודה מעשית צמוד למערכות התעשייתיות בנאות חובב. לצד זאת יוקם פורום משותף לאנשי המפעלים ולחוקרים, שתפקידו לאתר צרכים מהשטח ולקדם פתרונות טכנולוגיים בעלי פוטנציאל ליישום מסחרי. את הפקולטה לטכנולוגיה בספיר מובילה הדיקנית ד"ר גייל גלבוע-פרידמן.

ראש מועצת נאות חובב, תומר ביטון, התייחס לשיתוף הפעולה: "נאות חובב היא מעבדה חיה. יש לנו כאן נתונים, ניסיון ואתגרים שאנחנו רוצים שיהפכו למנוע לחדשנות". לדבריו, החיבור עם מכללת ספיר ונשיא המכללה פרופ' ניר קידר, יאפשר לפתח טכנולוגיות שישפרו את איכות הסביבה והבטיחות, ויוכלו לשמש את התעשייה בישראל ובעולם.