מגדל מאייר בשדרות רוטשילד בתל אביב (צילום: Fotokon, shutterstock)
שדרות רוטשילד בתל אביב | צילום: Fotokon, shutterstock

כשהקורונה הגיעה, העולם חשב שהמשבר הכלכלי גדול לא פחות מזה הבריאותי. הבורסה ירדה בצורה דרסטית, רבים איבדו את עבודתם ונראה היה שהמחירים ירדו משמעותית. אלא שמבחן המציאות הראה שרק ההפך קרה, ועכשיו זה אפילו מתחדד עוד יותר.

מחקר של סוכנות הנדל"ן האמריקנית Knight Frank, העוסקת בעיקר בדיור יוקרתי, מציג את מחירי הנדל"ן בסקטור הזה ברחבי העולם.העיר ללא הפסקה לא מופיעה במחקר של סוכנות הנדל"ן, אך נתוניה הושוו למחקר באמצעות הנתונים שאתר מדלן, שאסף עבורנו על דירות היוקרה שנמכרו מתחילת השנה בתל אביב.

המחקר ביקש לבדוק כמה מטרים רבועים של דירות יוקרה ניתן לקנות במיליון דולר בשורת הערים הגדולות בעולם. בהשוואת נתונים אלה לנתונים הישראלים ,מתחילת 2021, מגלים שהמחירים בעיר ללא הפסקה ממשיכים להישאר גבוהים במיוחד.

בראש הרשימה נמצאת מונאקו, בה ניתן לקנות רק 15 מ"ר של דיור יוקרה בסכום הזה. אחריה נמצאת הונג קונג, עם 23 מ"ר, ומיד אחריה ניתן למצוא את ת"א, בה ניתן לקנות כ-25.1 מ"ר תמורת מיליון דולר.

ת"א עוקפת שורה ארוכה של ערים יוקרתיות במיוחד – בלונדון תוכלו לקנות 31 מ"ר בסכום הזה, בניו יורק אלו יהיו כבר 34 מ"ר, בטוקיו תקבלו יותר מכפול מת"א, כ-58 מ"ר, ובדובאי תקבלו כבר 165 מ"ר של דיור יוקרה, כשבת"א תקבלו רק כסלון ומטבח ממוצעים.

הרודס תל אביב (צילום:  יח"צ)
ת"א עוקפת שורה ארוכה של ערים יוקרתיות במיוחד | צילום: יח"צ

את המומחים של האתר המגמה הזו לא מפתיעה. "ההתעניינות בשוק היוקרה בנדל"ן קפאה כמו כל הנדל"ן במרץ 2020, אבל ההתעניינות הכפילה את עצמה מאז", אומר טל קופל, מנכ"ל מדלן. "זה קרה ממספר סיבות – הרצון של אנשים לשדרג את תנאי המגורים שלהם, החשיבות המוגברת של סביבת המגורים בתקופת הקורונה ועניין גובר מתושבי חוץ, אמריקניים ברובם".

עם זאת, קופל טוען כי שוק היוקרה לא חזר לפעול באופן מידי וגם עדיין לא מלא. "השוק חזר לפעול בנובמבר 2020, עם חתימת העסקה הראשונה במחיר של יותר מ-15 מיליון שקלים, ומאז ניכרת בו התאוששות – אם כי הוא עדיין לא חזר לקצב ולכמות העסקאות שראינו לפני הקורונה".

ואיפה העשירים בוחרים לגור?

אחרי שהבנו איפה הנדל"ן היוקרתי יקר, עכשיו ננסה להבין איפה העשירים באמת בוחרים לגור. פורבס בדקו ומצאו את עשרת הערים בהן גרים הכי הרבה מיליארדרים בעולם – הראשונה ברשימה היא ביג'ינג, בה מתגוררים 100 מיליארדרים.

בכלל, סין מככבת ברשימה הזו, כשבעשירייה הראשונה לבד תמצאו את שנזן (68), שנגחאי (64) והאנגזו (47). הונג קונג שלישית ברשימה, עם 80 מיליארדרים, מראה איזון מסוים בין מחיר הנדל"ן לכמות המיליארדרים בעיר.
ניו יורק רק במקום החמישי במחיר הנדל"ן, אבל במקום השני במספר המיליארדרים הגרים בעיר – עם 99 מיליארדרים. סן פרנסיסקו היא העיר האמריקנית הנוספת בעשירייה, עם 48 מיליארדרים, ולונדון – הרביעית ברשימה, עם 63 מיליארדרים.

הונג קונג (צילום: Stuart Franklin - Staff, gettyimages)
הונג קונג. אחת הערים המבוקשות בעולם | צילום: Stuart Franklin - Staff, gettyimages

מה תוכלו למצוא בערים היקרות?

יש לכם 79 מיליון דולר פנויים? אם כן, בקומה ה-82 של בניין ה-432 פארק אבניו תמצאו קומה שלמה בגודל של כ-750 מ"ר, המשקיפה על כל מרכז מנהטן וצמודה למגדל טראמפ. 5 חדרי שינה, משרד, מטבח ענק המיועד לשפים, חדר תקשורת ונוף לא מהעולם הזה תוכלו למצוא בדירה הזו, בעיצוב של הארכיטקט רפאל וינולי. בבניין תמצאו מסעדה פרטית, בריכה פנימית, ספא עם סאונה יבשה ורטובה, ספריה, חדר קולנוע ועוד ועוד.

בתל אביב תמצאו ב-22 מיליון צנועים את הפנטהאוז בבניין המשופץ בצפון הישן, ברחוב א.ד. גורדון בת"א. כאן תקבלו 5 חדרים מעוצבים אדריכלית, מטבח יוקרתי ומרפסת שמש ענקית, המשתרעים על פני 360 מ"ר.

בהונג קונג תקבלו ב-33 מיליון דולר בית פרטי בסגנון ויקטוריאני בן 250 מ"ר בשכונת יוקרה בעיר, עם חצר יפהפיה הכוללת בריכת דגים, 3 חדרי שינה, טרסה, גג ומרפסת.

ןמה לגבי מונאקו, העיר עם הנדל"ן היקר בעולם? דווקא כאן תמצאו הצעה מעניינת, הכוללת 3 דירות באותה קומה בבניין דירות יוקרתי לא רחוק מהים של מונאקו. בין הדירות תמצאו גם בריכת שחייה, ובגלל ששלושתן באותה קומה ניתן לחבר אותם לדירת ענק של 13 חדרי שינה וכ-750 מ"ר. כמה יעלה לכם התענוג? רק 32 מיליון אירו.