mako
פרסומת

במעמד שרים ובני משפחה: שכונה חדשה יוצאת לדרך לזכר לוחם הסיירת

בטקס רשמי ומרגש הונחה אבן הפינה להקמת שכונה חדשה בשם "נופי גלעד" ביישוב אדם הסמוך לירושלים. היזמים בחרו להנציח את זכרו של רס"ל גלעד ניצן ולהפוך את מורשתו לחלק מהחיים הנבנים במקום

עופר פטרסבורג
עופר פטרסבורג
mako
פורסם:
יעקב ניצן, אביו של גלעד, מנכ״ל ובעלי רובי קפיטל
יעקב ניצן, אביו של גלעד, מנכ״ל ובעלי רובי קפיטל
הקישור הועתק

בטקס מרגש התקיימה ביום שלישי הנחת אבן הפינה לשכונת "נופי גלעד" ביישוב אדם (גבע בנימין) הממוקמת 2 ק"מ צפונית מזרחית לירושלים. השכונה החדשה, שתוקם על ידי חברת "מולדת", תישא את שמו של רס"ל גלעד ניצן ז"ל, לוחם בסיירת גבעתי שנפל בלחימה בעזה יחד עם חבריו יונדב לוינשטיין ומפקדו יהודה כהן, לאחר שהסתער בגבורה על מחבלים תוך שהוא מציל את חבריו.

הטקס התקיים במעמד שר העלייה והקליטה אופיר סופר, ראש המועצה האזורית בנימין ישראל גנץ, יזמי חברת "מולדת" אברהם ניסן ואלי בלומנטל, וכן בני משפחתו ומכריו של גלעד.

"שכונה היא לא רק בתים"

במהלך הטקס נשא דברים אביו של גלעד, יעקב ניצן, ושיתף את תחושותיו: "היום עמדנו ברגע שלא דומה לשום דבר אחר. רגע שבו זיכרון וכאב, תקווה ובנייה עומדים יחד. השם גלעד הופך לחלק מנופה של הארץ שהוא כל כך אהב".
"שכונה היא לא רק בתים. היא משפחות, ילדים, חלומות שנבנים על אדמה טובה. יש משהו עמוק ומשמח בזה שהשם של גלעד ילווה חיים. לא זיכרון דומם, אלא זיכרון חי, מתמלא ונושם", הוסיף ניצן. "הילדים שיגדלו בשכונת נופי גלעד ילמדו מהו אומץ, מהי אחריות, מהי אהבת הארץ והאדם. כאן יזכרו לא רק את האובדן, אלא את האור, את החיוך ואת הדרך".

היוזמה לקיים את ההנצחה במסגרת השכונה הגיעה מיזמי חברת "מולדת", אברהם ניסן ואלי בלומנטל, הפועלים בפרויקטים שונים ברחבי הארץ. "איך שאברהם העלה את הרעיון התרגשנו כולנו", אמר ניצן. "גלעד היה כמו עץ: שקט, נטוע, מצמיח טוב בכל מי שפגש. גם אחרי נפילתו הוא ממשיך להצמיח: מעשי חסד, אהבת חינם, קהילות, ועכשיו גם שכונה חדשה בארץ ישראל".

השכונה צפויה להיות חלק מהתפתחות משמעותית של היישוב אדם, ולהציע מגורים למשפחות צעירות המבקשות לבנות את ביתן בלב אזור מתפתח. "כשאנשים טובים בוחרים להנציח את גלעד דרך חיים, זה נותן כוח, זה נותן משמעות", סיכם ניצן. "שמו של גלעד ימשיך להיות מקור של אור, אחדות ותקווה, בדיוק כפי שהיה בחייו".