חולמים לנהל 93% מקרקעות המדינה? זה הג'וב בשבילכם
שר הבינוי והשיכון חיים כץ הורה להקים ועדת איתור למנהל רשות מקרקעי ישראל, התפקיד הכי משפיע בעולם הנדל"ן הישראלי. הדרישות כוללות ידע משפטי, הנדסי וכלכלי


חולמים לנהל 93% מקרקעות המדינה, להיקרא בשמות גנאי כספסרי קרקעות ולקבוע את מדיניות השיווקים של קבלני ישראל? שר הבינוי והשיכון חיים כץ הנחה להקים ועדת איתור למנהל רשות מקרקעי ישראל (רמ"י), התפקיד המשפיע ביותר בשוק הנדל"ן הישראלי.
עורך הדין ינקי קוינט, המנכ"ל הנוכחי של רמ"י, הודיע כי הוא עוזב את התפקיד עד סוף השנה הנוכחית, לאחר חמש שנות כהונה. בראיון ל"ידיעות אחרונות" הוא אמר כי בוחן הקמת קרן השקעות בנדל"ן שתתמקד בפרויקטים על קרקעות מורכבות הדורשות פתרונות יצירתיים - תחום שעסק בו לאורך קריירתו, אך הפעם בקרקעות פרטיות ולא בקרקעות המדינה.
קוינט הוסיף כי הוצעו לו מספר תפקידים בשירות הציבורי, וכי הוא רואה את עצמי חוזר לשירות הציבורי בעתיד, כשזה יתאים. במהלך כהונתו, קוינט טען בראיונות שונים כי השפיע על ירידת המחירים בשוק הנדל"ן באמצעות מדיניות המינהל. עם זאת, הוא לא פעם הסתכסך עם גורמים פוליטיים בשל המדיניות שהנהיג.
במהלך 21 הימים הקרובים יפורסם המכרז באופן מסודר, כולל כל הפרטים על הדרישות והתהליך. מנכ"ל רמ"י מתמנה על-ידי הממשלה, בדרך כלל לפי המלצת שר הבינוי והשיכון, ומדובר במשרת אמון בכירה בשירות המדינה.
הדרישות לתפקיד כוללות רקע משולב של ידע משפטי, הנדסי וכלכלי. על המועמדים לצחצח את קורות החיים ולהיערך לתפקיד המורכב והמשפיע ביותר בתחום הנדל"ן והקרקעות בישראל.