אלפי חיילי מילואים גוייסו השבוע בצו 8 כדי להשתתף במבצע ברצועת עזה. לטובתם אנחנו מביאים את כל ההסברים והעצות הנוגעות לזכויות שלהם:

בחוק המילואים החדש עלה סכום ההחזר ליום מילואים. התגמול המינימלי עלה ל-68% משכר המינימום. כלומר, תשלום של לפחות 167 שקלים ליום ו-5,000 שקלים לחודש. שימו לב - על פי התיקון לחוק, אתם זכאים לתגמול מילואים עבור כל יום שירות. לא משנה אם הכנסתכם נפגעה עקב השירות או לא.

"חוק החיילים המשוחררים" שנחקק עוד בשנת 1949 קובע כי למעביד אסור לפטר עובד בשל שירותו במילואים. מעסיק שמבקש לפטר, צריך לקבל את אישורה של ועדת התעסוקה. האישור יינתן אך ורק אם יוכיח המעסיק שהפיטורים אינם קשורים בשום דרך לשירות המילואים. לא הצליח המעסיק להוכיח זאת? הפיטורים יבוטלו ווועדת התעסוקה רשאית להטיל קנס על המעסיק.

נלחמים בתופעת הפיטורים בניגוד לחוק
לאחר מבצע חומת מגן ומלחמת לבנון השנייה פוטרו מילואימניקים רבים בניגוד לחוק. "חוק המילואים החדש" מנסה להילחם בתופעה המבישה הזאת והגדיל את גובה הפיצויים לעובד המילואימניק בגובה חמש פעמים משכרו או מהשכר הממוצע במשק - מה שיותר גבוה.

- פרסומת -אם גויסתם למילואים בצו שמונה, אתם זכאים לקבל מקדמה על חשבון תגמול המילואים הצפוי לכם. סכום המקדמה הוא 5,225 שקלים.

האוניברסיטאות נערכו גם הן לסייע לָסטודנטים שמשתתפים במבצע בדרום. הסיוע יינתן באמצעות רישום הרצאות, הכנת מצגות של חומרי לימוד, דחיית הגשת עבודות והתחשבות במועדי בחינות. חלק מהאוניברסיטאות גם מאפשרות לדיירי המעונות לארח את משפחותיהם המתגוררות בדרום.

- פרסומת -ועוד דבר, נכון שבשנים האחרונות ההתנדבות למילואים הולכת ופוחתת, אבל באגף כוח האדם של צה"ל מדווחים כי בעקבות מבצע "עופרת יצוקה", הם מוצפים בפניות של חיילים שמבקשים להתנדב. אז אם עדיין לא קיבלתם צו שמונה ואתם מתגעגעים ללוף הצה"לי, אתם מוזמנים להירשם.