החגים מגיעים, ואיתם שיגעון הקניות השנתי. החל ממוצרי צריכה בסיסיים כמו שתייה וירקות ועד למוצרים ספציפיים לחג כמו קרפיון מציעות הרשתות מגוון מבצעים ודילים שונים. במיוחד לראש השנה, ניסינו לבדוק איפה הכי זול לקנות בשר.

הישראלים, מפתיע או לא, צורכים 112,000 טון בשר בשנה. הצריכה הממוצעת לנפש עומדת על 17 ק"ג בשנה, ולכן אין פלא שישנה תחרות גדולה על כיסו של הצרכן. למעשה, צריכת הבשר לפני ראש השנה גדלה בכ-20%, והמחירים מתחילים לעלות כבר מפסח. ארז דהרבני, המנכ"ל והבעלים של חברת "בלדי", אומר שאחרי החגים המחירים יעלו עוד יותר: "הסיבה היא שמספר ראשי הבקר בדרום אמריקה קטנה ב-10% וזה משפיע ישירות על המחיר".

המחירים עצמם לא שונים במיוחד מרשת שיווק אחת לשנייה. ברוב המקרים מדובר על הבדלים של 10 שקלים בלבד, וכך לדוגמא נתח אנטריקוט מיושן יעלה בשופרסל דיל ובמגה בול בעיר מודיעין 79.90 ש', לעומת 89.90 בסניף רמי לוי בר"ג. ק"ג של בשר מס' 5 – צלי כתף מיושן – יעלה 69.90 ש' בטיב טעם שברמת החיל לעומת 10 ש' פחות אצל רמי לוי ובסניפים שבמודיעין.

גם מוצרים אחרים מתייקרים בימים אלה, וצפויים להתייקר עוד יותר בימים שאחרי החג. מחירי קילו עוף לקמעונאי זינקו בגלל הביקוש הרב בכ-20%, ויחד איתו גם מוצרי גבינה שונים. בכל מקרה, מתברר כי אווירת היציאה מהמיתון תגרום לנו בסופו של דבר דווקא לשלם יותר.