היחידה הימית של רשות הטבע והגנים ומשרד החקלאות מדווחת על תפיסה של סירת דיג שאותרה בצפון הכנרת. על פי הרשות החשודים על הסירה עסקו לכאורה בדיג לא חוקי, באזור בו חל איסור על דיג בעונת הקינון וההטלה. בעקבות כך נפתחה חקירה וכלי השיט ששימש לדיג נתפס.

"אזור הבטיחה ומגדל גינוסר אסורים לדיג ימי וחופי בכל השיטות, כולל דיג בחכה מהחוף. איסור זה נועד לסייע לאוכלוסיית דגי אמנון הגליל לגדול ולהתחזק כחלק מהמאמץ הלאומי לשמירה על שלל הדיג ואיכות המים באגם״, אומר יגאל בן ארי, מנהל היחידה הימית שאמונה על פיקוח הדיג בישראל מטעם משרד החקלאות.

דיג לא חוקי נחשב לעבירה פלילית בישראל. העונש המקסימלי הוא מאסר של שלושה חודשים או קנס של 12,900 שקלים במקרה ומדובר בעבירה חוזרת. רשויות האכיפה מנסות להילחם בתופעת הדיג הלא חוקי בכינרת. אולם גורם במשטרה מודה שלא קיימת אכיפה סדורה או מודעות. לדבריו "יש מעט מדי פקחים ועיקר התפיסות מגיעות על בסיס מודיעין ודיווח של אזרחים".

לדברי הגורם במחוז הצפוני של המשטרה, "עיקר הבעיה היא לא מצד הדייגים הוותיקים שפועלים בכינרת, יותר מהכיוון של גורמים שאין להם רישיון לדוג ואזרחים שמבצעים דיג ספורטיבי. יש סביב המקרים האלה הרבה מאוד כסף שחור. זה ענף פלילי לכל דבר ועניין כשהדייגים הלא חוקיים מגיעים בדרך כלל בשעות הלילה עם רשתות שאסור להשתמש בהן. זה פוגע בדגה ומפה בפרנסה של מי שפועלים כחוק. מה גם שמי שמבצע דיג לא חוקי מוכר את הדגים באופן לא חוקי לא משלם לרוב על הרישיונות ולא את המיסים הנלווים".

היקף תופעת הדיג הלא חוקי בכינרת אינו ברור אולם ברור שהוא נמשך שנים רבות. המשמעות של זה, על בסיס דברי הגורם המשטרתי, היא שסכומי כסף גדולים מתנהלים באופן שחור ולא מגיעים לקופת המדינה. הערכה היא שמדובר בדיג של כמה טונות בודדות כך שהיקף העלמות המס (לא כולל אי תשלום אגרות) מגיע למאות אלפי שקלים ואף מעבר לזה. לדברי הגורם איתו שוחחנו, בחלק מהמקרים  מדובר בהעלמות מס כאשר הדגים מוברחים לשטחי הרשות הפלסטינית שם הדגים הישראלים מאוד מבוקשים.

למרות זאת, חשוב לציין שקיים מערך מודיעיני ביחידת הפיצוח של משרד החקלאות. שם משתדלים לבצע תצפיות על כלי שיט, בעבודה שהיא סביב השעון. אולם נראה שכוח האדם אינו מספיק כדי למגר כליל את התופעה.