בכנס TheMarker בנושא המשבר הכלכלי שנערך הבוקר בגני התערוכה נערך פאנל בנושא הבנקאות בישראל בתקופת המשבר כשהדובר המרכזי בפאנל היה רוני חזקיהו, המפקח על הבנקים בבנק ישראל.

המפקח על הבנקים, הדגיש כי "במדינת ישראל בלתי ניתן לאפשר כשל של בנק, המשק מאוד קטן ולכן קיים אפקט ההדבקה שעלול להוביל לקריסה של המערכת הפיננסית בישראל, היעד שלנו בבנק ישראל הוא לשמור על כל הבנקים בישראל".

"הלימות ההון של 9% היא כרית הביטחון שמאפשרת לבנקים לשרוד, כיום בתקופה של המשבר", אמר חזקיהו על התמודדות המערכת הבנקאית עם המשבר והוסיף כי השמרנות היחסית של המערכת בישראל וקווי האשראי של הבנקים שלא הגיעו מחו"ל תרמו ליציבות המערכת המערכת הבנקאית בישראל.

על הסיכונים למערכת הבנקאית אמר חזקיהו כי "אחד הסיכונים למערכת הבנקאית הוא הלקוחות הישראלים שפועלים בחו"ל ולוו כסף מבנקים בישראל. בנוסף, חשופים הבנקים במידה גבוהה לשווקי ההון בארץ ובעולם".

חזקיהו אמר כי "הסיכון הגדול ביותר של המשבר הגלובלי הוא מצב בדומה למצב באיסלנד שבה מדינה החברה ב-OECD פושטת רגל ומגיעה למצב שהיא זקוקה לסיוע מהבנק העולמי (IMF)".

"עדיין לא הגענו לתחתית של הבור של המשבר הפיננסי, משך המשבר הריאלי יהיה ארוך", הוסיף חזקיהו. המשבר הנוכחי מחייב צעדים חריגים. הבנקים המרכזיים הפכו לשחקנים מרכזיים בשווקים, בלעדיהם אין שווקים, ה'פד' ודומיו בעולם הפכו לבעלי חברות כשבהתחלה הם היו רק מסייעים לחברות".

חזקיהו אמר, כי "היציאה מהסיוע והבעלות של הבנקים המרכזיים על חברות בעולם תהיה לא פחות מסובכת מכניסה לתוכנית הסיוע".