mako
פרסומת

בעל סופרמרקט סירב לקבל בקבוקים לפיקדון – וישלם ללקוח 600 שקלים

תושב ירושלים הגיע לפני כחמישה חודשים לסניף של רשת קנייות גדולה בעיר, במטרה למסור עשרות בקבוקים ולקבל בחזרה דמי פיקדון. למרבה תדהמתו, הבעלים סירב – והסיפור נגמר בבית המשפט לתביעות קטנות ובפיצוי של 600 שקלים ללקוח

שמעון איפרגן​
פורסם:
ממחזרים בקבוקים אבל לא בטריות
צילום: Flash90, Shay Levy
הקישור הועתק

בעלי סופרמרקט המשתייך לרשת גדולה בירושלים סירב לקבל בקבוקים למחזור מתושב העיר – ויפצה אותו בסכום של 600 שקלים.

חוק הפיקדון שנחקק לפני 19 שנה קובע כי ניתן להחזיר בקבוקי משקה ולקבל את דמי הפיקדון בכל בית עסק, למעט אלה שקיבלו פטור. בדרך כלל מדובר במרכולי המזון הגדולים. במידה שהמרכול מסרב לקבל את הבקבוקים, הלקוח זכאי לתבוע אותו בבית המשפט לתביעות קטנות ולקבל פיצוי של עד 1,800 שקל. החוק נועד לעודד מחזור בקבוקים ולשמור על איכות הסביבה.

א', תושב ירושלים, הגיע לפני כחמישה חודשים עם עשרות בקבוקים למרכול שכונתי המשתייך לרשת גדולה וביקש למסור אותם תמורת דמי הפיקדון. לתדהמתו בעל הסופר סירב בתוקף לקבל ממנו את הבקבוקים, על אף שהתעקש והסביר כי הדבר מנוגד לחוק.

א' החליט לא לוותר והגיש תביעה נגד המרכול לבית המשפט לתביעות קטנות, בטענה שבעליו פעל בניגוד לחוק. א' והסופר הסמיכו את השופט לקבוע פשרה, והוא קבע כי הסניף ישלם לא' פיצוי בגובה 600 שקלים.