אופנוע מרוסק לאחר תאונה (צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים, צילום פרטי)
צילום: מתוך הרשתות החברתיות לפי סעיף 27א' לחוק זכויות יוצרים, צילום פרטי

א', חקלאי במקצועו בן 50, נשוי ואב לילדים המתגורר באחד הישובים בנגב המערבי, רכב על האופנוע שלו בכביש 232 שבין קיבוץ רעים לבארי, לפני כחמש שנים. מדובר בכביש קטלני מאוד המתפרס על פני שטח של 80 ק"מ וזכה לשם "כביש המוות", בגלל שגבה את חייהם של נהגים רבים, וגרם לפציעתם של אחרים, עקב תשתיות לקויות שיש בו, והעובדה שהוא כביש צר ומסוכן.

במהלך הרכיבה א' התנגש בעוצמה ברכב שלא ציית לתמרור עצור, והתפרץ לנתיב נסיעתו.

מעוצמת ההתנגשות א' הועף מהאופנוע ונפצע באורח אנוש. הוא פונה לקבלת טיפול רפואי בבית החולים סורוקה, כשהוא סבל משברים רבים בחוליות, בצוואר ובעמוד השדרה. הרופאים אבחנו שיסבול משיתוק מלא בפלג גופו התחתון.

א' אושפז במשך שבועיים בבית החולים, ולאחר מכן הוא הועבר לשיקום נויורולוגי בבית החולים שיבא שארך כארבעה חודשים, במהלכם קיבל טיפולי פיזיותרפיה רבים. מאז התאונה הוא מתנייד בכיסא גלגלים, משותק בשתי רגליו ועיוור בעין אחת. הוא עובר טיפולי הידרותרפיה וטיפול ריפוי בעיסוק.

באמצעות עורך הדין אריאל פרויליך, א' הגיש תביעה נגד חברת הביטוח לבית המשפט המחוזי בתל אביב. הוא הגיש חוות דעת של רופאים מומחים ומסמכים רפואיים המעידים על מצבו הבריאותי כיום. מחקלאי מצליח ומשגשג כמעט והפך לשבר כלי הנזקק לסיוע של בני משפחתו. הוא זקוק לדיור מונגש, רכב שיתאים לו ועוד. כמו כן דרש פיצוי על אובדן ההכנסות שהיו צריכות להיות לו מעבודתו כחקלאי.

בין הצדדים התנהל משא ומתן ממושך בסופו של דבר הגיעו להסכם פשרה שקיבל תוקף של פסק דין. לבסוף סוכם ש-א' יפוצה בסכום חסר תקדים של כתשעה מיליון שקלים.