מידי כמה חודשים מפרסמת חברת חיפושי האבנים היקרות שפע ימים  דיווח שמפיח מידת מה של אופטימיות בקרב המשקיעים למודי האכזבות. שפע ימים דיווחה הבוקר (ב') על ממצא משמעותי בנחל הקישון - אבן רובי (אודם) במשקל של 1.7 קראט ובגודל של 8.26 מ"מ. האבן אותרה במדגם קרקע שלישי שנלקח מהמקטע התיכון של נחל הקישון ונמצא בתהליכי בדיקה במפעל החברה בעכו. מניית החברה נסחרת כעת ביציבות במחזור של 350 אלף שקל - פי שלושה מהממוצע היומי.

עוד ב-mako כסף:

שפע ימים הדגישה כי "מדובר על ממצא ספציפי בגודל משמעותי, פי 3 בגודלו ממצאי הרובי הגדולים ביותר שנמצאו על ידי החברה עד היום". עוד צוין כי "למיטב ידיעת החברה, עד כה לא דווח על ממצאי רובי בישראל - למעט ממצאי החברה בשטחי האקספלורציה בהם היא פועלת". בחברה הדגישו כי "גודלו המשמעותי מחזק את הערכות החברה בדבר הפוטנציאל הגלום במקטע התיכון של נחל הקישון, בו ממקדת החברה את פעילותה".

בדומה לאבן ספיר, הרובי נמנה על חבילת האבנים היקרות (DMC Suite), והוא מהווה נגזרת של המינרל קורונדום. ההרכב הכימי של מינרלי קבוצת הקורונדום זהה, אולם התכלילים שבתוכם מעניקים להם את הגוונים השונים - צבע אדום לרובי והצבעים כחול, צהוב, ירוק לאבני הספיר. קבוצת מינרלים זו כוללת גם יהלומים - שטרם נמצאו על ידי שפע ימים.

שפע ימים, שנסחרת לפי שווי של 63 מיליון שקל, נוסדה על ידי המנכ"ל אברהם טאוב, חרדי שהיה מקורב לרבי מלובביץ'. טאוב פירש נבואה שניתנה על ידי הרבי בתחילת שנות ה-90 כהוראה לעסוק בכריית יהלומים, ומאז הוא משקיע את כל מרצו בחיפושים באזור נחל הקישון. בשלוש השנים האחרונות נפלה המניה בכ-77%, וזאת בעיקר כתוצאה מהנפקות ההון התכופות שביצעה במטרה לממן את פעילותה, וכן מאחר שטרם הצליחה להציג ממצאים משמעותיים.

במהלך החודשים האחרונים פירסמה שפע ימים שני דו"חות אקספלורציה לשני מדגמי קרקע במשקל כולל של כ-930 טונה, שנאספו משכבת המטרה במקטע התיכון של הקישון. במדגמים - שהם שלב מקדים טרם קבלת ההחלטה באם לפתוח מכרה באזור - אמנם לא נמצאו יהלומים, אך לדעת החברה, הממצאים חיזקו את הערכות הגיאולוגים כי נחל הקישון עשוי להיות מרבץ להימצאותן של אבנים יקרות.

במדגם הראשון נמצאו שלוש קבוצות מינרלים - חלקם אבנים יקרות וחלקם מיועדים לתעשייה. בסך הכל, מצאה החברה 1431.59 קראט של מינרלים מהסוגים שהוגדרו כ"מינרלי המטרה", כ-358 קראט לכל 100 טונה. קבוצת המינרלים הראשונה - המינרלים היקרים (DMC Suite) – כללה 28.70 קראט של מויאסנייט ואבני ספיר ורובי. כמו כן נמצאו אבנים מקבוצת המינרלים השנייה - מינרלים כבדים לתעשייה (HIM Suite) – שכללה 416.40 קראט של רוטיל, זירקון, אילמנייט, וגרנט לתעשייה. קבוצת המינרלים השלישית כללה קורונדום, במשקל כולל של 991.43 קראט.

במדגם השני נמצאו 862.14 קראט של מינרלים, שהוגדו כמינרלי המטרה, 62 קראט ל-100 טונה. המדגם כלל אבנים מקבוצת המינרלים הראשונה - בהם המינרל הטבעי הנדיר מויסאנייט ונגזרות אבני החן של הקורונדום: ספיר, רובי - במשקל כולל של 42.38 קראט; וספיר כרמל - במשקל כולל של 374.30 קראט; מקבוצת המינרלים הכבדים לתעשייה - נמצאו הרוטיל, זירקון, אילמנייט וגרנט - במשקל כולל של 445.46 קראט.

עוד במסגרת הדיווחים יוצאי הדופן של החברה, בתחילת ינואר דיווחה שפע ימים על "שפע-טאזיט" ("ShefaTAZite") - אבן ספיר שאינה מוכרת למדע שנמצאה בקישון והקפיצה את המניה. החברה מסרה אז כי אבני הספיר והרובי (קורונדום), כמו גם אבני המויסאנייט (החומר הקרוב ביותר ליהלום), שמצאה מכילים מינרלים יוצאי דופן, שאחד מהם, טיסטאריט (Tistarite), נמצא עד כה רק "במטאוריט בודד שהגיע מהחלל החיצון".

על רקע הממצאים, שפע ימים הבהירה כי בכוונתה לפנות לאגודה הבינלאומית למינרלים בבקשה להכרה רשמית כמינרל חדש בטבע שנמצא בשם "שפע-טאזיט". מאחר שלא ידוע על קיומם של אבני חן שנמצאו במקום אחר בעולם, בשפע ימים הוחלט כי להעניק לאבני הקורונדום עשירי הטיטניום את השם הכולל "ספיר הכרמל" ("CARMEL SAPPHIRE").

יודעים מה הסיפור הבא שלנו? כתבו אלינו money@mako.co.il

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker

כתבות נוספות:
כך תשיב חברת החשמל 700 מיליון שקל
ענבל אור מעידה: "אין לי הבנה בכלל בכל זה"