שופרסל מחפשת אחר השקלים, לאחר שגילתה שבכירים בחברת "אולטרה שי", שרכשה ממנה תווי שי (תו הזהב) בשווי של שישה מיליון שקלים, טסו לחופשה בארצות הברית לפני מספר חודשים ממנה לא חזרו עד היום.

אולטרא שי סיפקה במשך שנים רבות חבילות שי, תווי שי לחג לוועדי עובדים ולחברות רבות. היא נהגה לרכוש משופרסל תווים בעשרות מיליוני שקלים בשנה. החברה שכרה משרדים ברמת גן ובצפון הארץ. אלא, שבאחרונה החברה פיטרה את עובדיה, רוקנה את המשרדים בצפון בנימוק שאינה יכולה לשלם את שכרם.

חלק מהצ'קים שהועברו לשופרסל לתשלום עבור תווי השי שסופקו לה חזרו. לטענת שופרסל, בעלי החברה מכרו את התווים לחברות בצפון, קיבלה מהן בתמורה למעלה ממיליון שקל, אך לא סיפקה את התווים מעולם. הבעלים, על פי ההאשמות, שלשלו את הכספים לכיסיהם מיליוני שקלים ואף ניסו להבריח נכסים כדי לחמוק מתשלום חובות.

במהלך דיון בבית המשפט המחוזי בחיפה שדן במינוי מפרק לאולטרא שי נטען שבעלי החברה שוהים אצל אחיהם במיאמי ולא ברור אם בכלל יחזרו לישראל וכי רוקנו את נכסי החברה טרם עזיבתם את הארץ.

עוד נטען, כי בעלי החברה נהגו לשלם לאח בארצות הברית משכורות פיקטיביות והוא רשום כעובד בחברה אף שמעולם לא עבד בה.

המפרק, עורך הדין איתי פריימן, הגיש לבית המשפט דו"ח לפיו חובות החברה מסתכמים בכתשעה מיליון שקל (חוב של כחמישה מיליון שקל לשופרסל וארבעה מיליון שקל לבנק הבינלאומי). לכך יש להוסיף עובדים שלא קיבלו משכורות וחברות גדולות במשק ששילמו מיליוני שקלים לחברה עבור תווים שלא קיבלו. ההערכה היא שחובות החברה יחצו את רף העשרה מיליון שקל.

עו"ד איתי פריימן (צילום: מעיין רוקין, יחסי ציבור)
עורך הדין איתי פריימן | צילום: מעיין רוקין, יחסי ציבור
במהלך הדיון התברר, למשל, שחברת התרופות "תרו" העבירה חצי מיליון שקל לאולטרא שי אבל למחרת גילו אנשיה שהחברה נסגרה והתווים לא הגיעו אליהם מעולם. עמותות נוספות ששילמו מאות אלפי שקלים לחברה לא קיבלו את תווי השי עבור עובדיהם. עובדים בחברת אולאטרא שי סיפרו, כי פוטרו ללא קבלת פיצויי פיטורין.

השופטת בטינה טאובר מינתה את עו"ד פריימן כמפרק זמני של החברה והעניקה לו סמכויות לתפוס נכסים רכוש וזכויות קרקע שיש לחברה כדי להחזיר את הכסף לנושים. עו"ד פריימן, שהחל בחקירה פרטית של נכסי החברה, הצליח לאתר רכוש שהועלם או שניסו להבריחו ויש כוונה גם להטיל עיקולים על נכסים פרטיים של בעלי החברה.