א', תושב כפר סבא, רכש לפני כמה ימים שואב אבק אלחוטי בשווי של 1,400 שקל. שמח וטוב לב הוא לקח את הקרטון וזרק אותו לפח הזבל. לתדהמתו, כעבור יומיים הוא קיבל בתיבת הדואר שלו דו"ח של 730 שקל על זריקת קרטון לפח הזבל ולא לפח המיועד לנייר וקרטון.

א' ההמום הזהיר אחרים בפוסט בקבוצת הפייסבוק "כפר סבא שלנו".

"אתם שואלים איך זה הגיע  מחדר האשפה לרחוב? מישהו שאין לי מושג פשוט העביר את זה מחדר האשפה לרחוב ואז הגיע פקח, ראה קרטון עם הפרטים שלי כי זה הגיע במשלוח ואמר הנה יופי  של דו"ח...המסקנה של הפוסט אתם רוצים לזרוק קרטון? תשמידו כל ראיה שהוא שייך לכם כי אין לכם מושג לאן הוא התגלגל", כתב א'.

הפקחים ברשויות מקומיות בודקים את האשפה. במידה וזרקתם מכתבים או קרטונים שלא במקום המיועד הם מאתרים שמות של אזרחים ומבחינתם הם אחראים לעניין. התוצאה: דו"ח של 730 שקלים.

כמה תושבים בכפר סבא וראש העין סיפרו שהם זרקו מכתבים ישנים שלא בפחי אשפה וקיבלו דו"חות דומים. "בטעות זרקתי כמה מכתבים ישנים שאני לא צריך ואחרי כמה ימים קיבלתי שני דו"חות של 730 שקל כל אחד מעיריית ראש העין", סיפר יאיר, תושב העיר. "מסקנה - תשמידו את מכתבים וקרטונים שנושאים את שמותיכם אם אתם לא רוצים לחטוף דו"ח. הפקחים מחטטים ועושים כסף על חשבוננו".

י', תושב כפר סבא סיפר, כי זרק אלפי מכתבים שלה היה זקוק לפח הזבל אחד מהם התגלגל מחוץ לפח ופקח זריז של העירייה רשם לו דו"ח של 730 שקל.

"זרקתי קרטון לפח המחזור אבל בגלל מזג האוויר הוא נפל החוצה וחטפתי דו"ח של 730 שקל", סיפר תושב השרון.

מעיריית כפר סבא נמסר: "עיריית כפר-סבא מקדמת כבר כמעט עשור מדיניות של 'אפס פסולת', כשפרויקט הדגל הוא פרויקט הפרדת פסולת במקור המתבטא בכך שליותר מ-35 אלף משקי בית קיימת תשתית להפרדת פסולת אורגנית בבית. ברחבי העיר מוצבים מתקני מיחזור, הנותנים מענה לפסולת נוספת, כגון פסולת אלקטרונית, זכוכית, טקסטיל, נייר ופלסטיק, לרבות קרטונים.
הדוח המדובר נרשם בגין השלכת קרטון שלא במתקן המיחזור המתאים, ויש לפנות קרטונים למתקני המיחזור המתאימים, שמיקומם מפורסם באתר העירוני, ולא להשליכם בחדרי האשפה בבנייני מגורים.
יחד עם זאת, נבקש לציין כי לכל תושבת ותושב שמורה הזכות להגיש ערעור על דוח שנרשם וזה ייבחן על ידי הגורמים המקצועיים ובהתאם לחוק".