פרשת חקירת מידע הפנים בחברת האשראי החוץ בנקאי נאוי מסתעפת. ב-10:56 הבוקר פירסמה חברת נאוי כי ב-30 באפריל פשטו חוקרי רשות ניירות ערך על משרדיה  ולקחו לחקירה נושאי משרה בחשד לשימוש במידע פנים.

בשעה 14:42 התברר כי מדובר בפרשה חמורה בה חשודים בכירים בחברה ציבורית אחרת. מדובר בחברת נטו אחזקות אשר נמצאת בשליטת דודי עזרא ובנו עדי, בעלה של הדוגמנית בר רפאלי. מהדיווח של נטו אחזקות עולה כי באותו היום שבו פשטו חוקרי הרשות על משרדי נאוי, פשטו במקביל חוקרי הרשות על משרדיה של חברת נטו אחזקות וערכו חיפוש במשרדיה. על פי ההערכות, החיפוש במשרדיה של נטו נוגע למידע פנים הקשור לחברת נאוי. נטו כתבה בהודעתה כי למיטב ידיעתה החשד לעבירות לשימוש במידע פנים לא נוגע לפעילותה של נטו אחזקות, וכי נושא משרה בחברה נחקר על ידי חוקרי הרשות.

נכון לעכשיו, טרם בוצעו מעצרים פומביים לנחקרים שחלקם העדיפו להיחקר ללא מעורבות של עורך דין מטעמם. בשוק ההון מצפים לראות אם אנשי הרשות יחליטו להביא את המוערבים בפרשה לבית המשפט השלום בתל אביב להארכות מעצר ושחרור בתנאים מגבילים.

האחים נאוי (1,979 -5.17%) מחזיקים ב-34% ממניות נאוי השוות 334 מיליון שקל. מניית החברה נופלת בעקבות הדיווח ב-5.3% במחזור ער של 2.4 מיליון שקל - לשווי של 646 מיליון שקל.

המאזן של החברה הסתכם ב-2.2 מיליארד שקל ב-2018. הכנסותיה הסתכמו באותה שנה ב-145 מיליון שקל והרווח התפעולי שלה עמד על 93.7 מיליון שקל. הרווח הנקי היה 72 מיליון שקל, לעומת 59 מיליון שקל ב-2017.

בין הניזוקים מנפילת מניית נאוי הן קופות הגמל של אלטשולר שחם, שמחזיקות ב-13% ממניות החברה. קרנות הנאמנות של אלטשולר שחם מחזיקות ב-9% מהמניות ואלטשולר גידור מחזיקה ב-0.26% מהמניות.

מידע פנים הוא מידע שעשוי להשפיע על מחיר ניירות הערך, וטרם פורסם לציבור המשקיעים. המידע יכול בין היתר להתייחס למשא ומתן על עסקה, חוזה שנחתם, זכייה במכרז או תוצאות כספיות צפויות. החשש הוא כי ביצוע פעולות על סמך אותו מידע יעניק לעושה הפעולה יתרון על פני הציבור שסוחר בניירות הערך, ולכן המחוקק אסר על השימוש במידע.

חברות המימון החוץ-בנקאי נהנות מצמיחה על רקע שורה של רפורמות שיזם משרד האוצר, במטרה להגדיל את התחרות במערכת הפיננסית — בעיקר בקרב עסקים קטנים ובינוניים.

מניית חברת נטו אחזקות (29,930 -3.17%) נופלת בעקבות הדיווח ב-3.5% במחזור ער של 126 אלף שקל. החברה מחזיקה באחת מחמש קבוצות המזון הגדולות בארץ ועוסקת בייבוא, שיווק ויצור של מוצרי מזון מגוונים. בין מותגיה: טיבון ויל, דלידג, ויליגר, שלושת האופים, ריצ' ועוד. בין המוסדיים שעשויים להיות ניזוקים מהירידות במניה ניתן למצוא את קופות הגמל של ילין לפידות המחזיקות ב 5.6% ממניות החברה, קופות הגמל של מיטב דש שמחזיקים ב 5% מהמניות. וקופות הגמל של הראל אשר מחזיקים ב 4.3% מהמניות.

ההפסד של בר רפאלי בבית המשפט

לפני כשבוע וחצי ספגה אשתו של עזרא, בר רפאלי, מפלה בבית המשפט בהליך האזרחי שהיא מנהלת נגד רשות המסים. רפאלי, שאינה קשורה לחקירה של רשות ניירות ערך, הגישה ב-2016 ערעור על החיוב שלה במסים ב-2010-2009. היא טענה כי בשנים אלה היא ניהלה מערכת יחסים עם השחקן לאונרדו דיקפריו ולא היתה תושבת ישראל לצורכי מס - ולכן גם הכנסותיה בחו"ל אינן חייבות במס בישראל בתקופה זו, ויש לבטל את השומה שהוצאה לה.

השופט שמואל בורנשטין מבית המשפט המחוזי מרכז קבע כי רפאלי לא הציגה כל אינדיקציה ממשית לכך שניתקה או התכוונה לנתק במהלך השנים האלה את זיקת התושבות שלה לישראל. מפסק הדין עולה כי השופט הביע במקרים מסוימים חוסר אמון בגרסאות של רפאלי ואף כתב כי עדותה מתחמקת, וכי הוא אינו מקבל את תעתועי הזיכרון שלה בכל עניין שלא נוח לה לדון בו ואינו תואם את גרסתה.

במקביל מתנהל נגד רפאלי והוריה הליך באפיק הפלילי, והפרקליטות הודיעה בדצמבר על שימוע לפני הגשת כתב אישום. ההליך הפלילי עוסק בשאלה של הסתרת מידע והצגת מידע כוזב לרשויות המס גם בשנים אליהן מתייחס הערעור האזרחי. 

הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker
כתבות נוספות:

טבע החמיצה את תחזית ההכנסות; הרווח התפעולי נפל ב-29%
אחרי העזיבות: משרד וינרוט ממזג לתוכו משרד בוטיק - לראשונה זה 35 שנה