אישה ענייה רכשה מזון לילדיה הקטנים בכרטיס אשראי גנוב וזוכתה. השופט כתב בפסק הדין: "מדובר במקרה של עוני, מסכנות מאשר עבריינות פלילית".

סגן נשיאת בית המשפט השלום ברמלה, השופט מנחם, מזרחי החליט בצעד יוצא דופן לזכות אם לשני ילדים השרויה בעוני קשה משימוש בכרטיס אשראי שלא שייך לה כדי לרכוש מוצרי מזון לילדיה הקטנים בנימוק שהרקע למעשה נובע מעוני ומצוקה כלכלית ולא פלילי-עברייני.

פסק הדין הוא בגדר תקדים מכיוון שבשנים האחרונות אירעו אלפי מקרים של אנשים שגנבו על רקע מצוקה כלכלית ובמרבית המקרים המשטרה לא היססה להגיש נגדם כתבי אישום.

א', תושבת השפלה, נעצרה לפני כשנתיים על ידי המשטרה בעת שהשתמשה בכרטיס אשראי השייך לשכן שלה ורכשה בו מוצרי מזון עבור ילדיה. על פי כתב האישום, א' הבחינה בתיבת הדואר בכרטיס האשראי שנשלח לשכן שלה בתוך מעטפה והחליטה לעשות בו שימוש.

היא לקחה את הכרטיס לקניות בסופר ורכשה מוצרי יסוד בסיסיים כמו חלב, בשר, מוצרי עוף בכמה מאות שקלים. השכן, שגילה את החיוב בכרטיס, התלונן במשטרה והם עצרו את א', שנחקרה והסבירה שפעלה מתוך מצוקה כלכלית כדי לרכוש אוכל לילדיה.

למרות ההסבר, התביעה המשטרתית הגיעה למסקנה שמדובר בעבירה חמורה והגישה נגד א' כתב אישום לבית משפט השלום ברמלה באישום של הונאה בכרטיס אשראי.

סנגורה של א' עו"ד אילן טננבאום ביקש מבית המשפט לזכות את מרשתו בנימוק שיסודות העבירה אינם חוצים את הרף הפלילי. לדבריו, מדובר באשה חסרת אמצעים שכל "חטאה" היה שרכש מוצרי מזון בסיסים עבור שני ילדיה, אחד מילדיה סובל ממום בלב. א', הודתה בבית המשפט באישום והסבירה שרקע למעשה נובע ממצוקה כלכלית אליה נקלעה.

_OBJ

בצעד חריג, למרות שהתביעה המשטרתית ביקשה להרשיע את האישה, השופט מנחם מזרחי החליט לזכות את א' מכל אשמה.

"ראיתי כי יש ממש בטענה שמדובר בנאשמת חסרת אמצעים", נימק השופט את החלטתו לזכות את א' ומיהר להוסיף הערה חשובה: "אבקש להבהיר  כי כאשר בית המשפט מורה על זיכוייה של הנאשמת  כפי שאני אורה עתה, אין ללמוד מזה כי יש היתר, הצדקה או הכשר למעשה הגניבה, שכן הרכוש הוא קניינו של המתלונן ואין כל הצדק למעשה הגניבה יהא אשר יהא".

יחד עם זאת הוסיף השופט, כי במקרה זה לא ראוי על המקרה סטיגמה פלילית שכן הנאשמת גנבה מזון כדי להשביע את רעבונה ורעב ילדיה הקטינים.