עומר אדם, דודו אהרון, סאבלימינל, מתחם שאנטי ופינוקים, מטפלי מסאז', הופעה של נגן סקסופון ומופע אור קולי - זאת תוכנית שלושת ימי הגיבוש באילת של עובדי משרד העבודה והרווחה - שתצא לפועל בארבעה סבבים החל מסוף החודש.

עובדי משרד העבודה והרווחה אינם היחידים שיוצאים לימי גיבוש ו/או השתלמויות באילת. משרדי ממשלה רבים עושים זאת ויש לכל משרד גם תקציב ייעודי לכך. נציבות שירות המדינה הוציאה הנחיות ברורות בנושא ההשתלמויות, שרועננו בספטמבר 2017. בהנחיות נקבע כי ימי גיבוש חייבים לכלול מרכיבי הדרכה: סיורים בטבע, הרצאות, ביקור במוזיאונים או כל עשייה שיש בה כדי להעשיר ולהעמיק את אוצר הידע הכללי של העובדים. היקף מרכיבי ההדרכה אסור שיפחת משש שעות בהשתלמות בת יומיים, ומשמונה שעות בהשתלמות בת שמונה ימים.

בנציבות שירות המדינה מסבירים כי הנציבות לא מאשרת כל השתלמות פרטנית. מנכ"ל כל משרד מאשר את התוכנית ועליו לעמוד במגבלת תקציב לפי הוראות חשכ"ל וכן שיהיו לפחות שמונה שעות השתלמות.

בכירים בשירות המדינה אמרו ל-TheMarker, כי התוכנית של משרד העבודה והרווחה חריגה גם בהיקף הזמרים שהוזמנו, וגם בכך שאין בה אפילו מראית עין של תוכן הקשור להכשרה מקצועית.

גם עובדי משרדים אחרים יצאו השנה לימי השתלמויות וגיבוש באילת. רשות התקשוב הוציאה את עובדיה לאילת בספטמבר, עובדי משרד הבריאות בילו בעיר בחמישה מחזורים בחודשים מאי-יוני, עובדי משרד הקליטה בינואר, הנהלת בתי המשפט ערכה השתלמות בעיר בשלושה מחזורים בספטמבר-אוקטובר, עובדי משרד התרבות והספורט היו באוקטובר, עובדי משרד המשפטים יבלו בעיר בנובמבר, ועובדי משרד האוצר בילו באילת שלושה ימים בספטמבר - במלון המלך שלמה.

לפי הנחיות נציבות שירות המדינה, המדינה מתקצבת פעילות השתלמות שאורכת יומיים לכל היותר. בימים הנוספים - העובד משתתף בעלות של 215 שקל, ומנוכה לו יום חופשה.

ממשרד העבודה והרווחה נמסר בתגובה: "מדובר בפעילות של ימי גיבוש לעובדים כפי שמתקיימת בכל משרדי הממשלה. הפעילות מתוקצבת על פי תעריף החשב הכללי וממומנת בחלקה על ידי השתתפות עצמית של העובדים".

הכתבה פורסמה במקור ב-TheMarker

עוד כתבות:
>> דרעי הבטיח לצ'פר את אשקלון ביותר ממיליארד שקל