בית חולים, אשפוז (צילום: חדשות 2)
ההתנגדויות של משרד האוצר לא עזרו הפעם. ביה"ח, ארכיון | צילום: חדשות 2

משרד האוצר פרסם היום (א') באופן רשמי את המכרז להקמה ולהפעלה של בית החולים באשדוד, לאחר שהסתיים ההליך המקדמי אותו עברו שלוש קבוצות: מכון מור של שירותי בריאות כללית, רשת בתי החולים "אסותא" שבבעלות קופ"ח מכבי, וקבוצה המשותפת לאפריקה ישראל, דניה סיבוס וחברת מיזמים רפואיים. במסגרת המכרז, הוחלט כי המדינה תעמיד מענק הקמה בגובה של 130 מיליון שקל, שיוענק בהתאם לאבני דרך שנקבעו מראש.

הקבוצות יוכלו להגיש את ההצעות המפורטות שלהן עד ה-17 בנובמבר, כאשר עיקר תשומת הלב מופנית לתחרות בין הקופות מכבי והכללית. האחרונה מחזיקה אמנם 14 בתי חולים בישראל, אולם התחרות מול מכבי היא בעיקר על הפרקטיקה הפרטית: תנאי המכרז מאפשרים לבית החולים החדש להפעיל שירותי בריאות פרטיים (שר"פ) בהיקף של 25% מכלל הפעילות, בדומה לנהוג בבתי החולים הדסה ושערי צדק, הנמצאים בבעלות עמותות ציבוריות.

נתח שוק משמעותי

רק לאחרונה מכבי השיקה בסערה את בית החולים "אסותא" ברמת החייל, ואילו הכללית השלימה את העסקה לרכישת 40% מבית החולים הפרטי והמתחרה, הרצליה מדיקל סנטר. בכלל, מי שינצח במכרז הזה יזכה בנתח משמעותי של כ-230 אלף תושבי העיר החמישית בגודלה, בנוסף לעשרות אלפים נוספים מהאזור.

בית החולים ימוקם בדרום-מזרח אשדוד, בשטח של 70 דונם המהווה חלק מאזור רחב יותר, המיועד לקריה רפואית ולקמפוס אקדמי גדול. ביה"ח יכלול את כל המחלקות הנדרשות להפעלת בית חולים ציבורי--כללי, ובכלל זה חדר מיון, טיפול נמרץ, מחלקות בתחומים שונים כמו כירורגיה, לב, יולדות, ילדים, אורטופדיה ועוד.

היזם שיזכה במכרז יתחייב להקים את בית החולים ולהפעילו בתוך חמש שנים מיום קבלת אישור הקמה. יצוין כי משרד האוצר התנגד נחרצות להקמת בית החולים על אף שעבר חוק בעניין כבר לפני 8 שנים, אולם באוצר לא הצליחו לדחות פעם נוספת את יישומו של החוק במסגרת חוק ההסדרים הנוכחי.