איש דתי חרדי קורא בספר מאחוריו איש בירוק (צילום: מערכת MAKO 5)
תחילת הסוף של החינוך הממלכתי? אילוסטרציה | צילום: מערכת MAKO 5

מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית הצעת חוק שנועדה להגדיל את התקציב של חלק ממוסדות החינוך החרדיים. ההצעה מאפשרת לרשויות המקומיות לממן את מערכות החינוך החרדיות, את החינוך העצמאי ואת מעיין החינוך התורני. על-פי הצעת החוק, שיזמה יהדות התורה וזכתה לתמיכת הממשלה, הרשויות המקומיות ייאלצו להוסיף 95 מיליון שקל בשנה לתקצוב מוסדות חינוך חרדיים לא-רשמיים. תוספת התקציב תינתן ללא התניה בהכנסת לימודי הליבה לתוכנית הלימודים. מוסדות אחרים, כגון בתי ספר חילוניים ודמוקרטיים, לא יזכו בתוספת הזו. ההצעה אושרה ברוב של 39 חכ"ים בעד, 25 נגד, ונמנע אחד.

בסיום ההצבעה עלתה לדוכן הנואמים ח"כ רונית תירוש, שתקפה את החינוך החרדי ואת נציגיו בכנסת, המוציאים את עצמם מהחינוך הכללי, ואמרה כי הם פוגעים רק בעצמם. למשמע דבריה החל יו"ר ועדת הכספים, ח"כ משה גפני (יהדות התורה), לצעוק לעברה, ולבסוף הוצא ממליאת הכנסת. גפני קרא "מי את שתחנכי אותי, בימים שהיית מנכ"לית משרד החינוך רמת לימודי היהדות בבתי הספר היתה בשפל. מהי ההתנשאות הזאת? זאת בושה וחרפה". לאחר שהוצא מהמליאה, מיהרה רונית תירוש אל גפני והם שוחחו.

ההצעה זכתה לתגובות סוערות. ח"כ ניצן הורוביץ (מרץ) תקף בחריפות את הצעת החוק ואמר "הצעת החוק היא מעשה לא ציוני, לא ממלכתי, היא מכרסמת תחת החינוך הממלכתי, ויש לדחות אותה בשאט נפש".

גם בקואליציה היו שהתנגדו להצעה. ח"כ אופיר פינס (עבודה) אמר כי: "הממשלה מחסלת את החינוך הממלכתי. בתוך עשרים שנה ישראל תהפוך למדינת הלכה. החוק הזה יהווה אות קין על מצחו של שר החינוך גדעון סער. מוכרים את רוב הציבור לידי מיעוט קיצוני".