אובמה סופג ביקורת (צילום: רויטרס)
ברק אובמה. התכנית הכלכלית תחשף בקרוב | צילום: רויטרס

נשיא ארה"ב, ברק אובמה, אמר היום בנאום הרדיו שלו כי בימים הקרובים תוצג תוכנית הסיוע החדשה למשק האמריקני. לדבריו של הנשיא האמריקני, המשבר הכלכלי הוא הרסני, ויש לבדוק כיצד להשתמש ב-350 מיליארד הדולר שנותרו מתוכנית החילוץ שאושרה בשנה שעברה.

"אין חוק שיכול לרפא את חוליי הכלכלה שלנו", אמר אובמה. בשעה שאנו מתניעים את שוק העבודה עם יצירת מקומות עבודה חדשים, אנו מחויבים להבטיח שהשווקים יציבים והאשראי זורם".

צמרת ההנהגה האמריקנית נפגשה אמש בארצות הברית כדי לדון בשדרוג תוכנית החילוץ לנכסים בעייתיים במגזר הפיננסי האמריקני. בכיר בממשל מסר כי מתווה תוכנית החילוץ החדשה צפוי להיחשף בקרוב.

"מגוון של כלים להחזרת הנזילות למשפחות ולעסקים קטנים"

שר האוצר האמריקני, טימותי גייטנר, יו"ר הבנק המרכזי, בן ברננקי, ובכירים אחרים במגזר הבנקאות דנו במכלול שינויים רחב לתוכנית בהיקף 700 מיליארד הדולר, ואותו בכיר דיווח כי ככל הנראה היא תוצג במתכונתה החדשה כבר בשבוע הבא.

הבכיר באמריקני הדגיש כי המתווה החדש יכלול מגוון רחב של כלים להחזרת הנזילות למשפחות ולעסקים קטנים.

בזמן שעלו בארה"ב דיווחים כי ממשל אובמה יכריע נגד הקמת "בנק רע" שייקח על עצמו את הנכסים הרעילים, תוכנית שהגה שר האוצר גייטנר, אותו בכיר מסר כי טרם הוחלט בנושא, וכי הממשל עדיין עובד על חלק זה של התוכנית לטיפול בנכסים הרעילים שמעיבים על המגזר הפיננסי.

הממשל החדש עובד על התוכנית לנצל את 350 מיליארד הדולר מתוכנית החילוץ. חלק מהצעדים שנשקלים עלולים "לעלות" למשלם המיסים האמריקני מאות מיליארדי דולר, מעבר לסך שנקבע בתוכנית המקורית.

השבוע: בית הנבחרים אישר את תכנית התמריצים של אובמה

דבריו של אובמה באו על רקע אישורו של בית הנבחרים האמריקני את חבילת התמריצים שהציג הנשיא האמריקני, הכוללת תכנית להזרמת 829 מליארד דולר למשק האמריקני בשנתיים הקרובות. מטרת התכנית שאושרה השבוע - להעלות את הכלכלה הלאומית האמריקנית על מסלול צמיחה. מבחינת היקף החבילה, מדובר באחת מיוזמות החקיקה הגדולות ביותר בתולדות ארצות הברית.

חבילת התמריצים כוללת 275 מיליארד דולר בקיצוצי מס ויותר מ-540 מיליארד דולר שיוזרמו לעבודות תשתית על גשרים וכבישים, לפיתוח אנרגיות חלופיות, לטכנולוגיות של שירותי בריאות, לסיוע למובטלים ולסיוע למדינות ולרשויות מקומיות הנאלצות להתמודד עם ירידות משמעותיות בהכנסות ממס רכוש ולפטר עובדים חיוניים כמורים, שוטרים וכבאים.