בעוד שממשלת סין ממשיכה במאמציה להאט את התפשטות נגיף הקורונה הקטלני, הבנק המרכזי של המדינה הודיע שיתחיל לנקות פיזית את הכסף המזומן במדינה כדי לסייע.

אמנם מדובר בצעד קיצוני, אבל הוא גם הגיוני. בין אם מדובר בדולרים, פאונדים, יורו, שקלים, או במקרה זה יואן, כסף מזומן הוא מלוכלך להפליא. מחקר שנערך בשנת 2017 בניו יורק מצא על שטרות של דולר 397 מיני חיידקים חיים שונים. וכשהכסף מגיע לידיים של מישהו עם שפעת, הוכח שהנגיף יכול לשרוד עד 12 יום.

לפי ארגון הבריאות העולמי עדיין לא ידוע כמה זמן נגיף הקורונה יכול לשרוד על פני משטחים וחפצים, בהם גם כסף. מידע ראשוני הראה שהנגיף יכול לשרוד כמה שעות ויותר, אך ניתן להרוג אותו בעזרת חומרי חיטוי בסיסיים.

בנסיבות רגילות ממשלות ברחבי העולם מוציאות כ-10 מיליארד דולר בשנה על החלפת כסף מזומן במצב לא טוב, אבל כשמשהו חמור כמו נגיף הקורונה מתפשט, מדינה עשויה לנקוט בצעדים דרסטיים יותר.

שיטה אחת לניקוי כסף היא להקרין עליו אור אולטרה סגול או טמפרטורות גבוהות, ואז לבודד את המזומנים למשך שבוע עד שבועיים לפני שמחזירים  אותו בחזרה למחזור המזומנים בשוק. לדברי הבנק הסיני, במידת האפשר, הוא יספק לתושבים שטרות חדשים לגמרי.

ההחלטה מגיעה על רקע המשבר הפנימי שממשלת סין מבחינת הטיפול בנגיף הקורונה. נכון להיום התגלו באופן רשמי יותר מ-67 אלף מקרי הדבקה בנגיף ן-152מעל 1,500 מקרי מוות. בינתיים, 11 מיליון תושבי העיר ווהאן, מוקד התפרצות הנגיף, חיים בהסגר מחמיר, ובתי החולים בעיר הגיעו לרמת צפיפות גבוהה כל כך שהממשלה הסינית מכניסה את החולים למחנות הסגר מאולתרים שהקימה.

הממשלה מתמודדת גם עם ביקורת על מאמציה לשלוט בהפצת המידע על התפשטות הנגיף. אמנם נכשלה בניסיונותיה, אך לפחות שני עיתונאים מקומיים נעלמו לאחר שדיווחו על המצב בווהאן.

בינתיים, בצרפת דווח בתחילת השבוע על המוות הראשון מהנגיף מחוץ לאסיה. מדובר בתייר בן 80 מפרובינציית הובי נפטר בבית חולים בצפון פריז. חוץ ממנו ידוע על עוד 11 חולים בצרפת.