מנהיגי 20 המדינות המפותחות והמתפתחות הגדולות בעולם, המתכנסים כעת לפסגה בלונדון, דנים בדרכים השונות לטיפול במשבר הפיננסי העולמי ולנקיטת אמצעים שימנעו משבר דומה בעתיד.

מנהיגי 20 המדינות הסכימו הערב (ה') לתת טריליון דולר לקרן המטבע הבינלאומית ולבנק העולמי לשם עזרה למדינות המתמודדות עם פגעי המשבר ברחבי העולם. כך אמר הערב ראש ממשלת בריטניה, גורדון בראון. והוסיף כי חברי ה-G20 החליטו על סנקציות על מדינות המשמשות כמקלטי מס, כמו כן יוחמרו הדרישות הרגולטוריות לקרנות הגידור, וייעשו מאמצים לשיקום האמון במערכת הפיננסית "על מנת למנוע משבר כזה מלהתרחש שוב".

בנוסף אמר בראון כי יגבר כוחן וישמע קולן של המדינות המתפתחות במסגרת בחינת הכלכלה העולמית. "בעיות גלובליות דורשות פתרונות גלובליים".

בראון לא הציג כלים פיסקאלים חדשים, אך אמר כי חבילות החילוץ והתימרוץ השונות עליהן הכריזו המדינות המרכזיות בעולם, הינן הגדולות ביותר בהיסטוריה.
יו"ר קרן המטבע הבינלאומית (IMF), דומיניק שטראוס קאהן, הזהיר אתמול (ד') כי "מנהיגי ה-G20 מתחמקים מהנושא הקריטי של ניקוי הנכסים הפיננסיים הרעילים מהמערכת הבנקאית העולמית, ומסתכנים בכך ביצירת המיתון הכלכלי העולמי הגרוע ביותר זה דורות".

דומיניק שטראוס-קאהן אמר ל"פייננשל טיימס" אתמול כי הניסיון של הקרן מ-122 משברים בנקאיים לימד אותה ש"אתה לא מתאושש לעולם לפני שאתה מנקה את מה שיצר המגזר הבנקאי".

"ארה"ב מתעקשת בצדק על חבילות המרצה כלכלית, והאיחוד האירופי מתעקש בצדק על רפורמה ברגולציה. אך שניהם לא פועלים מספיק מהר כדי לנקות את המערכת הפיננסית", אמר שטראוס-קאהן.

דבריו של נשיא ה-IMF על רקע מאמציהם של מנהיגי הכלכלות הגדולות בעולם לגשר על חילוקי הדעות ביניהם סביב סדרי העדיפויות, וההפגנות האלימות נגד הקפיטליזם שנערכות בלונדון. המפגינים הטילו מצור על הבנק המרכזי של אנגליה (BOE), וניפצו שמשות בסניף רויאל בנק אוף סקוטלנד, סמוך לסיטי של לונדון, כשהם מתנגשים עם משטרת המהומות של לונדון.

מנהיגי צרפת וגרמניה איימו אתמול לחסום כל הסכמה בפסגת ה-G20 אם הדרישות שלהם לא יתקבלו. הנשיא ניקולא סרקוזי והקנצלרית אנגלה מרקל פירטו שורה של דרישות כתנאי להסכמה רחבה בדיונים, כולל פיקוח הדוק יותר על קרנות גידור, פעולה נגד מקלטי מס והגבלת שכר מנהלים. במסיבת עיתונאים משותפת אמר סרקוזי כי "עבר זמנם של דיוני פסגה חסרי תוחלת". מרקל אמרה ש"כבר לא מקובל לטאטא דברים מתחת לשטיח".

נשיא ארה"ב, ברק אובמה התעקש לטעון שחילוקי הדעות בין ארה"ב לאירופה על חבילות תמריצים חדשות "נופחו מעבר לכל פרופורציה", אך הזהיר שהצרכן האמריקני ה"רעבתני" כבר לא יוכל לחלץ את העולם מן המיתון בכוחות עצמו. "אם תהיה צמיחה עולמית, ארה"ב אינה יכולה להישאר המנוע היחיד שלה".