mako
פרסומת

בלי תורים, בלי פקקים ובלי מבטים סקרניים: לא תאמינו כמה העשירים משלמים כדי להתרחק מכם

מערכת אקולוגית שלמה של מסעדות, מועדונים ונותני שירותים בלעדיים מאפשרת לאמידים ביותר לעקוף את אי-הנוחות של החיים הרגילים. התופעה מגיעה גם לישראל

אפרת נומברג יונגר
פורסם:
מסיבה במועדון מילה לאונג' במיאמי
מסיבה במועדון מילה לאונג' במיאמי | צילום: Dylan Rives, Getty Images
הקישור הועתק

כשהיזמים מסעוד וסטפני שוג'אי יוצאים לארוחת ערב, הם פונים לאזור הסגור לחברים בלבד במסעדת MILA במיאמי ביץ'. שם הם מובלים לשולחן שעליו כבר מחכים הקוקטיילים האהובים עליהם ומקלות אכילה עם שמם חרוט עליהם. בטיסת עסקים לדובאי בחודש שעבר ירד הזוג מהמטוס הפרטי שלהם, נכנס למייבאך שהמתין להם ונסע לבית מלון מפואר דרך כניסה פרטית שעקפה את הלובי. משם עלו במעלית ישירות לסוויטה המלכותית, שם בוצע הצ'ק-אין והוצג להם הבאטלר האישי.

לפי כתבה שפורסמה לאחרונה בוול סטריט ג'ורנל, בעלי ההון הגדולים ביותר משתמשים בעושרם הגדל כדי לגלוש במסלול חיים נפרד – ללא תורים, ללא דחיפות בנמלי תעופה וללא בזבוז זמן בפקקים. "עבורי, יוקרה בעידן הזה מוגדרת כחיסכון בזמן, יעילות ושירות", אמר שוג'אי, בן 65, מנכ"ל קבוצת הנדל"ן שומא, לוול סטריט ג'ורנל.

הנתונים מעידים על הפער הגדל. לפי הבנק הפדרלי של סנט לואיס, השווי הנקי של העשירון העליון (0.1%) של משקי הבית בארה"ב הגיע ל-23.3 טריליון דולר ברבעון השני של השנה, לעומת 10.7 טריליון לפני עשור. באותה תקופה עלה השווי של 50% התחתונים מ-900 מיליארד ל-4.2 טריליון דולר. גם בישראל התמונה דומה: לפי מחקר של רשות המסים שפורסם השבוע, העשירון העליון מחזיק בכ-45% מכלל ההכנסות במשק, בעוד חמשת העשירונים התחתונים – מחצית האוכלוסייה – מחזיקים ב-10% בלבד. "הייתה התפוצצות של יוצרי עושר", אמר פטריק דוייר, מנהל בכיר בחברת ניהול ההון NewEdge Wealth במיאמי, לעיתון. "עכשיו יש להם מספיק כסף לחיות בדיוק איך שהם רוצים".

גם בישראל התופעה מתעצמת. לפי דוח של חברת הייעוץ הנלי אנד פרטנרס, 212 מולטי-מיליונרים המוגדרים כבעלי הון של 100 מיליון דולר ומעלה חיים כיום בישראל – עלייה של 62% בעשור. במקביל נפתחים מקומות בילוי חדשים המיועדים לפלח האוכלוסייה הזה.

מועדון וילה אכדיה בהרצליה, שהוקם בשנת 2022 בווילה ששימשה בעבר בית עבור משפחת פדרמן מבעלי רשת מלונות דן, מציע מקום שקט לאירוח ופגישות עסקים, עם מסעדת שף, ספא ותכנים כמו הופעות והרצאות. עלות החברות עומדת על 2,000 שקל בחודש. "הווילה היא למעשה התשובה המודרנית למועדון המיתולוגי של רפי ותדי שאולי", אמר אחד מחברי המועדון. "זה מקום מאוד שקט ואינטימי, ואסור לצלם בו – כי האנשים שמבלים שם מבקשים שיכבדו את הפרטיות שלהם".

פרסומת
הג'ורג'
The George | צילום: אילן ארנון

מוסכים בשמיים, ועדת קבלה במועדון

במיאמי התופעה מתבטאת גם במגורים. במגדל הדירות Bentley Residences שנמצא בבנייה בסאני איילס ביץ', מעליות רכב יעבירו את הדיירים ישירות לדירותיהם וישחררו את הרכבים ב"מוסכי שמיים" צמודים – כדי לחסוך את הצורך בחניונים ובאזורי קבלה. הדירות, שמחיריהן מתחילים בכ-6 מיליון דולר, יכללו כל אחת בריכה פרטית על מרפסת מרווחת. המסעדה של הבניין, הפתוחה לבעלי דירות בלבד, תכלול דוכנים בצורת C המסודרים כך שהאורחים לא יוכלו לראות זה את זה. "היוקרה האולטימטיבית היא פרטיות", אמר גיל דזר, בן 50, נשיא חברת Dezer Development, שרשם פטנט על מעלית הרכב וקרא לה "דזרבייטור", לוול סטריט ג'ורנל.

גם כשהאולטרה-עשירים בוחרים להתרועע, הם מחפשים מעגלים שנבחרו בקפידה. מועדון Faena Rose במיאמי ביץ', שמתמקד באמנות ותרבות, מקבל חברים רק לאחר אישור ועדה ודורש תשלום ראשוני של 15 אלף דולר ועוד 15 אלף דולר בשנה. בתמורה מקבלים החברים גישת VIP למועדון החוף, הספא ושאר המתקנים במלון Faena, וכניסה לכ-80 אירועי תרבות בשנה. "הרמה הזו של גישה היא באמת מושכת מאוד", אמר פבלו דה ריטיס, נשיא המועדון, לעיתון.

פרסומת

בישראל מועדון The George בתל אביב מציע מודל דומה. המועדון שוכן במלון שעיצב מעצב-העל הספרדי לזארו רוזה ויולן, וכולל קומת וולנס, חללי עבודה, מסעדה של השף ברק אהרוני ואולם הופעות. "דווקא המלחמה הגבירה את הצורך למקום ביתי ודיסקרטי, בעל ערך עסקי וחברתי שמספק חוויה של קהילה ונטוורקינג", אמר אייל דה ליאו, סמנכ"ל המותג. עלות החברות עומדת על 1,200 שקל בחודש והיא מאפשרת כניסה לעוד כ-40 מועדונים דומים בעולם.

וריאציה חדשה יותר היא מועדוני ארוחות ערב פרטיים, שבהם החברים נהנים ממטבח גורמה, שירות מותאם אישית ויכולת להבטיח שולחן מתי שירצו. במועדון ZZ's במיאמי "קונסיירז' קולינרי" יכול, בהתראה של 48 שעות, לארגן כל חוויית אוכל שהחברים רוצים – מארוחת קוויאר בת 12 מנות ועד שחזור של ארוחה בלתי נשכחת מירח הדבש. "ככל שהשירות יותר מותאם אישית ויותר חלק, וככל שפחות צריך לבקש דברים, ככה זה שירות טוב יותר", אמר ג'ף זלזניק, שותף מייסד בקבוצת Major Food שמפעילה את המועדון, לוול סטריט ג'ורנל.

התופעה משתרעת גם על נסיעות וקניות. לורן ביל, בעלת סוכנות הנסיעות Travel Couture במיאמי ביץ', מתמחה בסידור חוויות נסיעה מותאמות אישית לעשירים במיוחד. היא הזמינה עבור לקוחות איים פרטיים והטיסה אליהם שפים בעלי כוכבי מישלן, מדריכות יוגה ומבדרנים. "אנחנו עכשיו בתוך העניין הזה של גישה בלעדית, דברים שאנשים אחרים לא יכולים להשיג", אמרה ביל לעיתון. "יש תג מחיר ענק שמגיע עם זה".