נהג המונית דרש 100 שקל בנסיעה, וישלם 5,000
זוג תיירים ביקש להגיע לשדה התעופה רמון, אך הנהג התנה את הנסיעה בתשלום קבוע מראש בלי הפעלת מונה, אף שהתעריף החוקי היה נמוך בהרבה. השופט העדיף את גרסת הנוסעים על פני זו של הנהג, שהודה כי הוא נוהג לגבות את הסכום הזהה מכל לקוחותיו


נהג מונית מאילת הורשע בבית משפט השלום בעיר באי-הפעלת מונה, לאחר שסירב לבקשת זוג תיירים להפעילו בנסיעה לשדה התעופה רמון ודרש מהם 100 שקל. על פי הכרעת הדין שניתנה השבוע, צפוי הנהג לקנס של עד 5,000 שקל.
האירוע התרחש לפני כארבע שנים, כשבני הזוג ממרכז הארץ סיימו חופשה במלון באילת ועצרו מונית לשדה התעופה רמון. לפי כתב האישום שהגיש משרד התחבורה, הנהג התנה את הנסיעה באי-הפעלת מונה ודרש 100 שקל, במקום התעריף החוקי של 75 עד 80 שקל. חוקרת מטעם המשרד העידה כי הסכום שהיה אמור לגבות עמד על 74.22 שקל בלבד.
לדברי בני הזוג, הנהג אמר להם כי גם אם המונה יראה סכום נמוך מ-100 שקל, יחייב אותם במלוא הסכום, וכשעמדו על כך שמדובר במעשה לא חוקי השיב כי לא משתלם לו לנסוע לרמון בפחות מכך. בסופו של דבר שילמו 100 שקל, קיבלו קבלה, והגישו נגדו תלונה. בעקבותיה הגיש תובע מטעם משרד התחבורה כתב אישום.
הנהג טען מצדו כי הפעיל מונה ויידע את הנוסעים שהמחיר יגיע ל-100 שקל, וכך אכן קרה. "אני לא עשיתי מעשה רע. באתי להתפרנס. אתם בסך הכל מציקים, לא יותר מזה", אמר בבית המשפט, והתעקש שהתעריף ממרכז אילת לשדה התעופה חייב לעמוד על 100 שקל. הוא אף הצהיר כי בכוונתו להמשיך לגבות את הסכום: "כולם משלמים בכיף. רק אחד החליט שהוא רוצה לתקן את העולם".
השופט קבע כי הוא מאמין לגרסת הנוסעים, ודחה את עדות הנהג שאותה תיאר כמתפתלת, בין היתר משום שהודה כי הוא גובה 100 שקל דרך קבע. גזר הדין צפוי להינתן בקרוב.