"המכללה בחרה לסגור בפניי את הדלת למרות כל המאמצים שהשקעתי"
עומר נעדר ממבחן המגן בגלל שירות מילואים; לאחר תחנונים נקבע לו מועד חדש, אך הוא בוטל בבוקר במפתיע ועומר לא הוגש למבחן החיצוני ב-30 בספטמבר; עכשיו הוא זומן לשיחה אם יוכל בכלל להמשיך את לימודיו

עומר(השם המלא שמור במערכת) משרת במילואים כבר למעלה מ-100 ימים, ובשבועיים האחרונים מצא עצמו מבקש ומתחנן בפני מורים ובכירים במכללת "אתגר" בה הוא לומד במגמת הנדסאי חשמל שנה א', לגשת למבחן מגן שיאפשר לו להיבחן במבחן הממשלתי החיצוני. מבחן אשר יקבע אם יעבור משנה א' ל-ב'. על מנת לעבור הוא צריך קבל ציון מינימום שהורכב מציון המגן וציון המבחן החיצוני. מי שנכשל במבחן המגן, לא יכול לגשת למבחן החיצוני.
"ב-14/09 התקיים מבחן מגן למי שלא עברו את מבחני מועדי הקיץ, בחודש יולי, ואני ביניהם; לא יכולתי להגיע למבחן המגן עקב שירותי במילואים," מספר עומר. לאחר בקשות ותחנונים מצדי, נענה ראש המגמה ונתן לי הזדמנות נוספת להיבחן ב- 25/09, וזאת כדי שאוכל להיבחן במבחן החיצוני של משרד העבודה, ב-30 בספטמבר".
עומר מספר כי למד ובשקיע ואף לקח מורה פרטי שיעזור לו להתכונן. "ביום הבחינה, לאחר שאושרה לי היעדרות מהמילואים, יצאתי מוקדם למכללה. אבל בשבע וחצי בערך, קיבלתי טלפון מראש המגמה, שהודיע לי כי מבחן המגן מבוטל, ותירץ זאת בכך שאתר מה"ט (המכון הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע של משרד העבודה) סגור לקבלת ציונים".
עומר פנה בעצמו למה"ט התברר שראש המגמה טעה - מה"ט דווקא אישרו להמשיך בתהליך. "פניתי לראש המגמה והצגתי לו את העובדות; התחננתי בפניו שאבחן, אחרת לא אוכל לגשת למבחן הממשלתי ב-30 בספטמבר. אך במקום לתקן את המצב – הוא התנער ולא חזר אליי. פניתי גם למנהל המכללה, אך לא היה מענה – לא בוואטסאפ ולא בנייד".
"לצערי, המכללה בחרה לסגור בפניי את הדלת למרות כל המאמצים שהשקעתי. התחושה שלי היא שזה לא רק עוולה אישית שלי, אלא ביטוי למצב שחיילי מילואים רבים חווים, ושקולם נשמע מעט מדי," הוא מציין. "גם פניותיי למה"ט נענו באטימות מוחלטת – אין מענה, אין הקשבה, ואין כל התחשבות במי שנמצא בחזית ומגן על המדינה. כמובן, שלא יכולתי לגשת למבחן החיצוני, וסגרו בפניי את האפשרות לעבור לשנה ב'," קובל עומר בכאב.
אי אפשר לפטור אותו מחובותיו בגלל שהוא במילואים
את תגובת מכללת אתגר לטענות של עומר, מסר דוד פדלון, מנהל תוכניות הלימודים במכללה, שלדבריו אינו מכיר את הטענה לפיה נקבע לו מועד נוסף ב-25 בספטמבר: "אני לא יודע מה היה ב-25 בספטמבר," טוען פדלון, "אבל בכל מקרה, עומר נכשל בשני מועדי הקיץ של מבחני המגן, ולכן לא הוגש למבחן החיצוני בסוף יולי".
"כן הלכנו לקראתו ולקראת כל מי שנכשלו במועדי הקיץ, והיו 6-7 כאלה, חלק אנשי מילואים וחלק לא. הם נפגשו עם ועדת ההוראה, שאפשרה להם קורס קיץ מזורז ומועד נוסף למבחן המגן, שנקבע ל-14 בספטמבר. עומר השתתף בקורס אבל לא הגיע למבחן. לדבריו, לא קיבל אישור להשתחרר מהבסיס".
"המכללה לא יכולה לבדוק את הטענות של כל מי שלא הגיע למבחן. אי אפשר לפטור אותו מחובותיו כי הוא במילואים. כל מבחן מגן צריך להכין במיוחד לנבחנים באותו יום, וזה לא פשוט. לשמחתי, מה"ט קבע מועד מבחן חיצוני מיוחד לאנשי מילואים בנובמבר הקרוב, והצעתי לעומר לגשת אז".
ומה קורה אם לא יוכל לגשת גם אז?
"אם לא יגיע, או ייכשל, הוא לא יוכל להמשיך לשנה ב'; הוא יוכל לחזור על שנה א' על חשבוננו כסטודנט משלים, אבל בתנאי שיהיה מקום, ולא על חשבון סטודנט ששילם," מדגיש פדלון.
לדברי עומר בימים אלה: "אני מרים ידיים. אני מותש. אגש למבחן בנובמבר, בתקווה שיהיה גם מבחן מגן קודם," הוא אומר.
אלא שבמכללת אתגר לא מחכים כנראה למועד המבחן המיוחד למילואימניקים ובתחילת השבוע, דווח עומר כי המכללת דורשת ממנו להגיע ב-16 בנובמבר לשיחה על המשך לימודיו במכללה.