מחלקת המפונים באלטשולר: לחברות מתחום הפיננסים בכלל, ולחברות פיננסיות גדולות בפרט – ככל הנראה שפשוט יותר להעביר סכומי כסף גדולים עבור עמותות המסייעות למפוני עוטף עזה והצפון. עם זאת, בבית ההשקעות אלטשולר שחם החליטו לעשות זאת קצת אחרת: מייד לאחר פרוץ הלחימה, החליטה החברה לאמץ לחיקה כ-300 משפחות מהדרום ששוכנו במלון "לאונרדו" ברמת החייל, אשר ממוקם בסמוך למשרדי החברה.

עדי קידר ירדני, מנהלת האחריות החברתית והמעורבות בקהילת החברה, מספרת: "פגשנו מפונים ואמרנו להם שאנחנו השכנים ממול, ושאלנו אותם מה הם צריכים. יש שם אנשים מקיבוצי העוטף, משדרות, מנתיבות ומאשקלון – אנשים שבאו עם כפכפים ועם בגדים קצרים בלבד. אז דאגנו להביא להם מוצרים חיוניים, כמו ביגוד, הנעלה, טואלטיקה וגם צעצועים, ספרים וממתקים".

מרכז עוטפים באהבה של אלטשולר שחם באירוע (צילום: נוי אורן)
צילום: נוי אורן

התרומות הרבות הגיעו לבית אלטשולר שחם, והחברה החליטה לפנות קומת משרדים שלמה – שאותה הפכה לחמ"ל סיוע למפונים: "קראנו לזה 'עוטפים באהבה'", מציינת קידר ירדני, "ובנינו מתחם שיש בו את כל מה שיכול לסייע למפונים. החלטנו מראש שלא לבנות אותו כהאנגר שבו כל אחד מפשפש ולוקח מה שצריך, אלא בנינו אותו לפי נושאים. כל חדר מיועד לדבר אחר: ביגוד לגברים, ביגוד לנשים, לילדים, טואלטיקה, צעצועים, פינת קפה, טיפולים קוסמטיים, מסאז'ים ועוד. במקביל, יצרנו קשר עם עמותות שאנחנו מכירים בתחום השחמט והרובוטיקה, שבאים ללמד ולהעסיק את הילדים".

חלק מחנות הבגדים במרכז עוטפים באהבה של אלטשולר (צילום: באדיבות אלטשולר שחם )
צילום: באדיבות אלטשולר שחם

קידר ירדני מספרת שכל השכונה מסביב התגייסה ותרמה באמצעות מימון והתנדבויות: "נערות הגיעו לעשות בייביסיטר, מורות בפנסיה גם, וגננות שבאו להעסיק את הילדים. כולם מגיעים ומביאים איתם אוכל וכיבוד, ועובדי החברה התגייסו כולם לטובת הפרויקט – אז יש שם 10-12 עובדים בכל משמרת". לדבריה, גם המפונים עצמם משתלבים בפעילות: "יש למשל איש מבוגר מקיבוץ ניר עם, שהחליט להיות אחראי על חדר בגדי הגברים, והוא מקפל ומסדר את הבגדים ומסייע למפונים האחרים בבחירת הבגד המתאים להם. בנוסף, נער בן 16 שאחיו נרצח במסיבה בקיבוץ רעים, חמק לא פעם מאוהל השבעה ובא לסייע לנו, וכעת הוא אחראי על חדר הנעליים. כל אחד מהמפונים המתנדבים מקבל תג מתנדב, ולדבריהם זה עוזר להם להתמודד עם המצב, להרגיש שגם הם חלק מהמאמץ הלאומי, במקום לשבת במלון".

נבחרת ישראל (צילום: יח"צ)
צילום: יח"צ

בתחום החינוך, שולבו תלמידי התיכון ששוכנים באזור בבתי הספר בתל אביב, ומורות וגננות מהסביבה מקיימות פעילויות חינוכיות ולימוד עבור יתר הילדים. בנוסף, מספרת קידר ירדני שמדי יום נערכים מפגשים מרגשים ואירועים שונים להעלאת המורל, לציון ימי הולדת של מפונים ואף נערכה חגיגת בר מצווה לאחד מהילדים. לצד כל אלה, התקיים מפגש מרגש של המפונים עם נבחרת ישראל בכדורגל ועם נבחרת ישראל בג'ודו. "אחת מנקודות השיא המרגשות ביותר, הייתה הופעה של הזמרת ריטה בפני המפונים, שהתחבקה עם כולם ובכתה עם כולם. השמלה שלה הייתה פשוט רטובה מדמעות", מציינת קידר ירדני.