למרות שכל אחד יכול לצטט בביטחון שבינה מלאכותית (AI) היא הדבר הבא, בית ההשקעות גולדמן זקס טוען שאנשים עדיין לא מבינים את השפעת הטכנולוגיה על הכלכלה, והמשקיעים בבורסה עוד לא הבינו את גודל הפוטנציאל שבהשקעה בחברות אלו.

"נכון לתחילת יוני, 7 מניות מרכזיות היו אחראיות לעלייה של מדד S&P 500: כולן מניות טכנולוגיה", טוענים האנליסטים של בית ההשקעות. "אם חברות הטכנולוגיה ישפרו את פרודוקטיביות העובדים בעשור הקרוב אפילו בקצת, הרי שהשוק כעת מוערך בחסר, והמדד צריך להיות שווה הרבה יותר ממה שהוא שווה היום".

עוד טוענים האנליסטים של בית ההשקעות, שהסיבה שהמשקיעים לא ממהרים לקפוץ על שוק ה- AI, הוא כתוצאה מהזיכרון המר של בועת הדוט.קום, שהתפוצצה בתחילת שנות ה- 2000: "למרות שמניות הטכנולוגיה הצליחו לייצר צמיחה חזקה במכירות בין 2000 ל-2002, הכישלון לעמוד בתחזיות המשקיעים הגבוהות הוביל לנפילת שוק המניות ביותר מ-50 אחוזים. כעת, למרות ההתלהבות הרבה של שוק ההון מחברות כמו אנבידיה, ספקית מיקרו-שבבים האמריקאית הגדולה, שמזכירה את ההתלהבות שהייתה בזמנו ממיקרוסופט או אינטל, השוק עדיין מאוד זהיר כלפיה, למרות שהיא חברה משגשגת".

נזכיר שהמונח "בועת הדוט. קום" קשור לשנים שבין 1995 ל-2001, כאשר השיא היה במרץ 2000. במהלך שנים אלה נרשמה בבורסות לניירות ערך עלייה מהירה במחירי מניות סקטור האינטרנט החדש ובסקטורים הקשורים אליו תוך ניתוק גדל והולך מהשווי הכלכלי ה"אמיתי" של החברות הנסחרות. דבר זה יצר את "הבועה". התפוצצות בועת הדוט קום התרחשה בין השנים 1999 - 2001, כאשר מספר חברות מונפקות הפכו לחדלות פירעון, לאחר שכלכלנים העריכו את שווי המניות של החברות בהרבה יותר ממה שהן היו שוות באמת. התפוצצות הבועה ציינה את תחילתו של מיתון במדינות המפותחות במהלך השנים שלאחר מכן.

מניית אנבידיה NVIDIA (צילום: rafapress, shutterstock)
אנבידיה מרוויחה, אבל השוק עדיין זהיר | צילום: rafapress, shutterstock

אבל לא רק הזיכרון מבועת הדוט.קום משפיע על המשקיעים מלקפוץ על מניות ה- AI. הסיכונים בשוק ההון בארה"ב כוללים כרגע ריבית גבוהה, מיתון וכמובן השפעת רגולציה או שיעור מס חברות גבוה יותר, על חברות הטכנולוגיה שמתכננת הממשלה.

למרות כל זה, בגולדמן זקס מאמינים מאוד שמניות חברות הבינה המלאכותית הן העתיד של שוק ההון, ושל הכלכלה בכלל, והרכיבה רשימת מניות שכל משקיע צריך להחזיק בתיק המניות שלו, בין אם ברכישת המניה ישירות, או דרך תעודת סל שהחברה הנפיקה, הכוללות את המניות בפיזור נרחב יותר.

  1. AMD- Advanced Micro Devices
  2. אלפבית
  3. אמזון
  4. אפל
  5. Arista Networks
  6. Baidu
  7. Broadcom
  8. Cloudflare
  9. Crowdstrike
  10. Datadog
  11. Globant
  12. אינטל
  13. מארוול טכנולוגיות
  14. מטא
  15. מיקרון טכנולוגיות
  16. מייקרוסופט
  17. אנבידיה
  18. פאלו אלטו נטוורקס
  19. סיילס פורס
  20. סיגט טכנולוגיות
  21. סנאפ
  22. Snowflake
  23. SMC- Super Micro Computer
  24. Taiwan Semiconductor